en persbericht


HEADSET BRENGT KLEUR IN CALLCENTER

Hoofddorp,13 juni 2002 - Plantronics, wereldwijd marktleider in de productie en verkoop van communicatieheadsets en toonaangevend leverancier van computerheadsets, introduceert de DuoPro headset met spreekbuisje. Deze headset, die speciaal is ontworpen voor kantoor- en callcenter medewerkers in een veeleisende omgeving, is nu beschikbaar met doorschijnende en gekleurde spreekbuisjes.

De spreekbuisjes zijn te koop in vijf kleuren, staan garant voor een uitstekende geluidskwaliteit en zijn erg comfortabel. Door het toevoegen van een spreekbuisje aan de bestaande headset, kunnen teams en individuen zich op een eenvoudige, goedkope manier onderscheiden. Ook kunnen callcenter managers het onderhoud van de spreekbuisjes makkelijk in de gaten houden, door bijvoorbeeld elke drie maanden een andere kleur te gebruiken.

Om tegemoet te komen aan verschillende voorkeuren, kan de headset zowel over het hoofd als om het oor gedragen worden. Dit ontwerp betekent een nieuwe standaard in comfort, duurzaamheid, en geluidskwaliteit. Voor maximaal comfort heeft Plantronics de hoofdband ergonomisch zo ontworpen dat het gewicht gelijkmatig over het hoofd wordt verdeeld, zodat directe druk op het oor van de gebruiker wordt vermeden.

De DuoPro is duurzaam vormgegeven, met versterkte metalen draaipunten om weerstand te bieden aan intensief dagelijks gebruik. Alle modellen van de nieuwe serie hebben een stijlvolle behuizing met een flexibele microfoonarm waarin het snoer onzichtbaar is weggewerkt.
De DuoPro is aan te sluiten op alle Plantronics headsetversterkers voorzien van Quick Disconnect,een eenvoudige ontkoppeling. Gebruikers kunnen met Quick Disconnect hun headset gemakkelijk loskoppelen van het toestel en weglopen van hun bureau, terwijl de verbinding blijft bestaan. Het model met het spreekbuisje is nu beschikbaar op de markt. Daarnaast is de DuoPro headset leverbaar in aparte uitvoeringen voor over het hoofd en om het oor. Op alle DuoPro headsets zit twee jaar garantie.

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset. Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft een beursnotering (NYSE:PLT) en vestigingen in 19 landen met in totaal 2300 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners.
Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com of u kunt ook bellen met Plantronics op (023) 564 80 10. Voor publicatie op te nemen informatie:
Plantronics is bereikbaar vanuit Nederland op (0800) 752 68 76. Vanuit België en
Luxemburg: (00800) 75 26 87 66.

PlantroNet
Op www.plantro.net vindt u persberichten, illustraties en relevante informatie over de producten van Plantronics.