Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 14 juni 2002, district Oosterhout

Datum: 14/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Autobrand op Rijksweg A27
NIEUWENDIJK: Op vrijdag 14 juni omstreeks 00.35 uur stond er op de Rijksweg A 27, ter hoogte van de afslag Nieuwendijk, een zwarte personenauto, merk Mercedes Benz, in brand. De auto is door de brandweer geblust. De oorzaak van de brand is vermoedelijk korstsluiting. De bestuurder, een 41 jarige man uit Haelen, vertelde dat zijn auto gestolen was geweest en dat het contactslot van de auto daarbij zodanig was vernield dat de auto niet meer met de autosleutel kon worden gestart. Hij kon de auto wel met een schroevendraaier starten. Mogelijk is deze werkwijze van invloed geweest op het ontstaan van de kortsluiting.
De auto is door een takelbedrijf afgevoerd.

Eenzijdig ongeval
DUSSEN: Op vrijdagmorgen 14 juni heeft omstreeks 10.13 uur een eenzijdig ongeval plaats gevonden op de Duylweg te Dussen. Een personenauto bestuurd door een inwoonster uit Breda raakte door onbekende oorzaak van de weg. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd en miste op een haar een aldaar staande boom. De bestuurster, een 22 jarige vrouw uit Breda, is met onbekende verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis te Breda. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto gestolen
LOON OP ZAND: In de nacht van vrijdag 14 juni 2002 werd ingebroken in een woning aan de Kloosterstraat te Loon op Zand. Kennelijk had de dader het gemunt op de auto van de bewoners, een Jeep Grand Cherokee, gekentekend 79-FH-FF. De dader boorde eerst 2 gaten in een raamkozijn van het klepraam van de keuken. Hierdoor kon hij dit raam ontgrendelen. Vervolgens heeft hij een tak de sleutels van een keukentafel onder het raam gevist, waarna hij de bewuste auto kon meenemen.

Snelheidscontroles
GEM. DRIMMELEN: Op donderdagavond 13 juni 2002 werd er in de gemeente Drimmelen op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden. Op de Kerkdijk te Helkant stond de radarauto tussen 14.10 en 16.10 uur opgesteld. 320 automobilisten passeerden de radarauto, waarvan er 66 in overtreding waren.De hoogste gemeten snelheid bedroeg op deze locatie 62 km/u. Tussen 16.20 en 17.50 uur stond de radar opgesteld langs de Spoorstraat te Hoge Zwaluwe. Hier registreerde de politie 475 passanten, waarvan 91 automobilisten te snel reden. De snelste rijder reed met 63 km/u de radar voorbij.Tot slot werd de snelheid gemeten van 330 passanten op De Gaete in Lage Zwaluwe. 69 bestuurders reden te snel. De hoogste snelheid op De Gaete bedroeg 60 kilometer per uur. In totaal krijgen dus 226 mensen binnenkort een acceptgiro thuisgestuurd. Deze snelheidscontroles vloeien voort uit afspraken tussen de gemeente Drimmelen en de politie. De gemeente Drimmelen heeft de wegen waar gecontroleerd werd recent ingericht als 30 kilometer-zones. Dit met name op verzoek van omwonenden. Ook wil de gemeente Drimmelen op deze manier het sluipverkeer ontmoedigen dat de A-16 en A-59 probeert te mijden.

Inbraak:
WAALWIJK: Aan de Olympiaweg in Waalwijk werd in de nacht vrijdag 14 juni 2002 een computer met monitor uit het kantoor gestolen. Men kon de apparatuur meenemen nadat men een ruit met een stoeptegel had ingegooid.

Ramkraak:
WAALWIJK: Bij een kledingbedrijf aan de Industrieweg te Waalwijk is in de nacht van vrijdag 14 juni 2002 een inbraak gepleegd. Met een bestelbus werd de roldeur van het bedrijf ingereden. Deze bestelbus had men kort daarvoor aan de Havenweg bij een garagebedrijf weggenomen Vervolgens namen de daders enkele dozen met kleding mee. De bestelbus werd kort nadien in de gemeente Heusden teruggevonden. In de auto lagen nog dozen met kleding. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.