Politie Midden- en West Brabant

Oeverzwaluwen strijken neer op terrein aan de Middenweg te Zevenbergen en andere berichten uit het district Breda

Datum: 14/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Een kolonie van 100 oeverzwaluwen is neergestreken op een grote berg zand op een terrein van de firma A en G Milieutechniek aan de Middenweg 15 te Zevenbergen. De vogels hebben inmiddels in de berg een aantal nesten gemaakt. Volgens kenners is dit een redelijk bijzondere gebeurtenis.

Een politieman met milieu achtergrond heeft vandaag gesprekken gevoerd met de directie van dit bedrijf. Zij verklaarden rekening te zullen houden met deze vogels, die mogelijk tot augustus broeden, en de grote berg met zand die bestemd is voor de HSL met rust te laten. Het terrein is als er werkzaamheden zijn bereikbaar door vanaf de Middenweg nabij de t-kruising met de Orionweg een tijdelijke toegangs-weg op te rijden. De berg is afgezet met rood-wit lint. Het publiek wordt verzocht grote afstand tot deze berg zand te bewaren i.v.m. de rust van deze vogels. Het kantoor van het bedrijf bevindt zich aan de Middenweg 15.

Zundert: Auto inbreker aangehouden

Donderdagavond 13 juni jl. werd omstreeks 17.00 uur een 23-jarige inwoner uit Zundert aangehouden, als verdachte van poging tot inbraak in een personenauto op de Beukenlaan Een getuige zag de verdachte in de auto zitten, waarop deze de auto verliet en het op een lopen zette. De linkerpor-tierruit van de 3-deurs auto werd met een onbekend voorwerp ingeslagen. In de auto werd het frontje van de autoradio aangetroffen bij de pook. De eigenaresse miste geen goederen uit de auto. Later op de avond kon de verdachte op grond van de aanwijzingen van de getuige worden aangehouden, na verhoor is hij met een AU-dagvaarding heengezonden.

Moerdijk: Verkeersongevallen met letsel

Er vond gisteren omstreeks 16.00 uur een ongeval plaats op de Provinciale Weg met de Zuidelijke Randweg. Aldaar werd geen voorrang verleend door een bestuurder uit Huijbergen, die vanaf de Zuidelijke Randweg kwam aan een bestuurster uit Klundert die over de Provinciale Weg reed, waardoor een aanrijding volgde. Drie personen werden gewond waarvan één inzittende ernstig. Twee personen werden per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis, de ander kon ter plaatse worden geholpen. Een slachtoffer liep ernstige verwondingen op en ligt in het ziekenhuis. De twee auto's werden zwaar beschadigd. Eerder die dag vond een eenzijdig verkeersongeval plaats op Rijksweg A-59 ter hoogte van Fijnaart. Aldaar was een bestuurster uit Steenbergen met te hoge snelheid de bocht ingegaan en kon ze het voertuig niet meer onder controle houden. De bestuurster klaagde over pijn in de nek en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto moest uit de sloot worden getakeld.

Moerdijk: Openlijke geweldpleging op Rijksweg A-16.

Vond er vanmorgen op Rijksweg A 16 een openlijke geweldpleging plaats. De reden hiervan zou zijn het verkeersgedrag van twee bestuurders. Een bestuurder van een vrachtauto reed in de richting Rotterdam en gekomen bij Zonzeel moest hij naar links. Op dat moment reden twee andere personenauto's voor hem. De bestuurder van een personenauto wilde passeren, maar op dat moment ging de vrachtauto naar links. De auto passeerde op een gegeven die vrachtauto rechts en ging ervoor rijden. Hierna werd afgeremd waardoor de vrachtauto bestuurder moest stoppen en al het verkeer in de richting Rotterdam tot stilstand kwam. Uit de personenauto stapten drie personen en liepen naar de vrachtauto en trokken de chauffeur, een 31-jarige man uit Nieuw Buinen, eruit. Een getuige was gestopt om de zaak te sussen, maar deze werd ook weggeduwd. De getuige is toen een breekijzer gaan halen om de mensen te bewegen door te rijden, maar ze hadden toen al die chauffeur in elkaar geslagen. Bij het zien van het breekijzer zijn de drie personen ingestapt en snel weggereden. De tenaamstelling van de auto, welke is weggereden komt uit Rotterdam. Door de politie Moerdijk wordt een verder onderzoek ingesteld.

Fijnaart: Zakkenroller

Vond op donderdag 13 juni omstreeks 11.00 uur te Fijnaart diefstal vanuit een jas plaats. Een portemonnee werd uit de jas gehaald, terwijl men aan het winkelen was. Diverse pasjes alsmede het geld zat daarin. Slachtoffer heeft niets gemerkt van deze diefstal.

Zevenbergen: Straatberoving

Vond vanmorgen 14 juni, omstreeks 11.00 uur, een straatroof te plaats te Zevenbergen aan de Markt. Het slachtoffer, een 31-jarige vrouw uit Zevenbergen, had juist haar geld gepind en in haar portemonnee gestopt. Op dat moment kwam een man naast haar lopen en griste die portemonnee uit haar hand en liep snel naar een gereedstaande personenauto. Dit betrof een witte Opel Kadett. Nadat de man was ingestapt reed de auto met volle snelheid weg. Van de man is bekend, dat hij ongeveer 2.00 meter lang is en lang zwart golvend haar droeg.

Moerdijk: Schennis van de openbare orde

Kreeg de politie vanmorgen een melding om te gaan naar de Plaza te Moerdijk alwaar een man tijdens werkzaamheden aan het dak zijn geslachtsdeel toonde. Dit deed hij naar een vrouw, die werkzaam was in het naast gelegen bedrijf. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld Door de lichtinval en het schrikken van het slachtoffer, werd er geen goed signalement waargenomen en kon de politie niet tot aanhouding overgaan.

Etten-Leur: Rijden onder invloed

Gisteravond is omstreek 23.30 uur een 47-jarige man uit Etten-Leur aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De man reed met zijn auto over de parkeerplaats aan de Anna van Berchemlaan. Hij had teveel gedronken. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Etten-Leur: Winkeldief

Een 48-jarige vrouw is vanmiddag omstreeks 12.30 uur betrapt door de beveiliging tijdens de diefstal van 2 shirts in een warenhuis in het winkelcentrum te Etten-Leur. Mevrouw betaalde een boete van 120 euro.