Persberichten - 14/06/2002

I.R.I.S. - Neuratron integreert de I.R.I.S.-technologie in haar software voor herkenning van muziekpartituren « PhotoScore MIDI 1 en PhotoScore Professional »

PERSCOMMUNIQUE

Brussel, 14 juni 2002

Embargo tot 14 juni 2002 om 17:40 uur

Neuratron integreert de I.R.I.S.-technologie in haar software voor herkenning van muziekpartituren

« PhotoScore MIDI 1 en PhotoScore Professional »

Brussel, 13 juni 2002 - I.R.I.S., een beursgenoteerde Belgische onderneming (Euronext Brussel: IRI), marktleider inzake automatische formulierlectuur, elektronisch documentenbeheer, gegevensopslag en veeltalige karakterherkenning (OCR), kondigt vandaag aan dat de Engelse onderneming Neuratron ervoor heeft gekozen om de OCR-technologie van I.R.I.S. in te voeren in « PhotoScore MIDI en PhotoScore Professional », een herkenningssoftware voor muziekpartituren op PC en MAC.

PhotoScore MIDI biedt de mogelijkheid:

· Een muziekpartituur te scannen, de herkende muziek te editen en ze te laten spelen door de computer met een verbluffende realisme. De resultaten van de digitalisering kunnen worden gebruikt in de edit- en sequencing-software MIDI 2

· MIDI-bestanden te creëren die via het web kunnen worden beluisterd
· Partituren te scannen die zullen kunnen worden gebruikt door een MIDI 3 -sequencer of door andere editeerprogramma's. De partituren zullen dan editeerbaar zijn; iedereen zal er stukken kunnen uithalen en er afdrukken van maken

· Uw favoriete song in te scannen, hem te beluisteren en er de muzikale wijzigingen in aan te brengen die u wenst

De OCR van I.R.I.S. herkent de digitale informatie die zich bevindt in de gescande partituren. Het doel is dat de naam van de auteur, de titel van het stuk, de naam van de notenbalk, de woorden, het paginanummer enz. kunnen worden opgeslagen in editeerbare bestanden.

Bertrand Fontaine, Sales Director OEM, geeft de volgende commentaar : « PhotoScore MIDI en PhotoScore Professional richten zich tot iedereen die voeling zou hebben met een of meer muziekpartituren. PhotoScore MIDI is een complementaire software bij de oplossingen die I.R.I.S. voorstelt en.daarom biedt I.R.I.S. haar gebruikers de mogelijkheid om on line de versie PhotoScore te bestellen door te klikken op www.irislink.com/neuratron. Voor verdere informatie omtrent deze software : www.irislink.com/neuratron waar u gratis een demoversie van PhotoScore kan dwonloaden.

Opmerking

1 MIDI :
Musical Instrument Digital Interface

2 Sequencer-software MIDI :
Software die de registratie en de lectuur mogelijk maakt - met behulp van een synthesizer of een MIDI-instrument -, evenals het editen van MIDI-gegevens, die worden gebruikt om elektronische muziek te scheppen of te spelen.
Door het editen van MIDI-gegevens zal men bijvoorbeeld het timbre, de intensiteit en de hoogte van de muzieknoten kunnen wijzigen of speciale klankeffecten kunnen creëren. Bepaalde sequencers zijn in de synthesizers geïntegreerd; anderen bestaan onder de vorm van materieel (apparatuur) of van software (programma). De MIDI-sequencer software werd vooral ontworpen voor de componisten; het is het muzikale equivalent van een tekstverwerker. Ze heeft een vergelijkbare functie met die van de mengpanelen in de professionele opnamestudio's. Een performante sequencer-software zal dan ook een partituur-editor bevatten.
3 Sequencer MIDI :
Software die de registratie en de lectuur mogelijk maakt - met behulp van een synthesizer of een instrument van MIDI -, en het editen van MIDI-gegevens, welke worden gebruikt om elektronische muziek te scheppen of te spelen.
Door het editen van de MIDI-gegevens zal men bijvoorbeeld valse noten kunnen corrigeren, noten langer of korter maken en een muziekstuk in een andere toonaard kunnen transponeren.
De sequencer speelt wat de rol van een programmeerbare bandrecorder met veel sporen. Enkele woorden over Neuratron
Neuratron, een Britse onderneming die werd gesticht in 1993, is een wereldwijde marktleider in technologieën van scanning en herkenning van muziek. De activiteiten van Neuratron omvatten het ontwikkelen van de PhotoScore-serie van producten van muziekscanning, die op een brede schaal worden gebruikt door componisten, uitvoerders, muziekleraars en religieuze instellingen. PhotoScore Lite is inbegrepen in de software die de wereldmarktleider is in muzieknotatie, Sibelius.

Voor verdere informatie omtrent onze onderneming of onze producten, surf naar de website van Neuratron op http://www.neuratron.com..Enkele woorden over I.R.I.S.

De Belgische onderneming Image Recognition Integrated Systems (I.R.I.S.) werd opgericht in 1987 en noteert op Euronext Brussels (IRI). I.R.I.S. is marktleider inzake optische karakterherkenning (OCR
- "Optical Character Recognition"), automatische formulierlectuur en elektronisch documentenbeheer. De activiteit van I.R.I.S. is verdeeld over twee divisies.

"Office Products & Technologies"
Deze divisie ontwikkelt een breed gamma aan OCR-toepassingen voor de thuis- en kantoorgebruiker (SOHO) en verkoopt dat gamma wereldwijd.
Haar bekende producten zijn:

· IRISPen II: een penscanner waarmee je tekst en cijfermateriaal met een eenvoudige handbeweging naar eender welke toepassing overzet. De penscanner is beschikbaar in de standaard versie - die leest tekst en cijfers in - en in de Executive versie - die leest tekst, cijfers, handgeschreven getallen en streepjescodes in en biedt tevens spraaksynthese.
· Readiris Pro: een OCR-pakket voor flatbed scanners, "all-in-one" apparaten ("Multifunctional Peripherals") en digitale camera's. Readiris Pro herkent kleurendocumenten in wel 93 verschillende talen en zendt de herkenningsresultaten rechtstreeks naar Microsoft Word en Excel. Readiris slaat de herkenningsresultaten ook op in de bekendste formaten waaronder HTML en Acrobat PDF. Tot op heden werden er meer dan 10 miljoen licenties verkocht. Readiris Pro werd als OCR-software verkozen door Hewlett-Packard, Agfa, Panasonic enz.
· De I.R.I.S. Business Card Reader en Cardiris: een complete oplossing (hardware en software) om visitekaartjes te archiveren, te indexeren en te herkennen. Uw contacten worden makkelijk naar uw PDA, databanken of contact manager uitgevoerd.

"Professional Systems"
Deze divisie biedt oplossingen de professionele gebruiker oplossingen aan om papieren documenten te "dematerialiseren". Zo kan u die documenten via het Internet of via een Intranet/Extranet gaan verspreiden voor gemeenschappelijk gebruik. U kan tevens elektronische documenten archiveren en opslaan.
De belangrijkste oplossingen zijn:

· Automatische formulierlectuur en intelligente documentherkenning: automatische invoer van formulieren en niet-gestructureerde documenten in papiervorm of in een elektronisch formaat.

· Elektronisch documentenbeheer: zorgt voor het verzamelen, indexeren, raadplegen en gemeenschappelijk gebruiken van elektronische documenten.
· Knowledge management: consulting van hoge kwaliteit om de collectieve kennis die aanwezig is in een onderneming of organisatie te verzamelen, te bewaren en optimaal te gebruiken.

· Systemen voor strategische communicatie ("Enterprise Information Portals"): ontwikkeling en installatie van op DocShare gebaseerde portaalsites bij de beroepsverenigingen en de "large accounts".

· Enterprise Information Portals: de ontwikkeling en installatie van geïntegreerde, op I.R.I.S. DocShare gebaseerde portaalsites voor beroepsverenigingen en "large accounts".
· Archivering en gegevensopslag: ontwerp, architectuur en installatie van oplossingen om elektronische data op te slaan, te archiveren en te beveiligen. In 2001 realiseerde I.R.I.S. Group een omzet van 35.340.034 ¤. I.R.I.S. stelt meer dan 240 werknemers te werk in haar vestigingen te Louvain-la-Neuve en Brussel (België), te Massy en Rueil-Malmaison (Frankrijk), in Luxemburg en te Boca Raton en Atlanta (VSA). Voor verdere informatie omtrent onze onderneming, onze oplossingen of en producten surft u best naar de I.R.I.S. webstek http://www.irislink.com..Hoe kunt u verdere informatie verkrijgen? Hoofdkwartier I.R.I.S. Europa

Perscontact Perscontact

Catherine Rochigneux Caroline Roussel
Tel: +32 (010) 48 74 38 Tel: +32 (010) 48 74 56
Fax: +32 (010) 45 34 43 Fax: +32 (010) 45 34 43
E-mail: catherine.rochigneux@irislink.com E-mail: caroline.roussel@irislink.com Journalisten kunnen zich inschrijven op de Extranet website van I.R.I.S. door te klikken op de link http://www.irislink.com/partners/press/index.html. Ze zullen dan een persoonlijke login en een paswoord ontvangen dat hen toegang verleent tot de Extranet website van I.R.I.S. waar heel wat bedrijfs- en productinformatie beschikbaar is.
I.R.I.S. Extranet I.R.I.S voor journalisten: http://www.irislink.com/partners/press/index.html I.R.I.S. Extranet voor investeerder: http://www.irislink.com/investor/index.html I.R.I.S. Extranet voor reselllers: http://www.irislink.com/partners/reseller/index.html I.R.I.S. Extranet voor VARs: http://www.irislink.com/partners/var/index.html