Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 13 juni 2002

Esther Schrijvers als derde PH-atlete naar WK Junioren * Twee PH-ploegen naar NK Clubteams

Gisterenavond 12 juni heeft Esther Schrijvers (17) uit Valkenswaard, zich geplaatst voor de Wereldkampioenschappen voor Junioren in Kingston, Jamaica. De Prins Hendrik-atlete won woensdag in Arnhem de 3000 meter van het Speciale Palm Loopgala met een tijd van 9.29.23, waarmee ze onder de benodigde richtprestatie van 9 minuten 30 seconden bleef. Deze tijd was ook goed voor een verbetering van haar persoonlijk record van 20 seconden. Schrijvers werd onder meer gehaast door clubgenote Vivian Ruijters. De juniore is na Erik Cadée (discuswerpen) en Robbert-Jan Jansen (polsstokhoogspringen) de derde atlete van Prins Hendrik Vught die naar Kingston. Nog nooit namen leden van PH Vught deel aan een WK voor Junioren; wel waren alle drie atleten al present op Europeese Jeugd Olympische dagen in Denemarken (1999) en Spanje (2001). Het Nederlands juniorenteam 4 x100 behaalde niet de richtprestatie voor het WK; de estafetteploeg met onder meer Prins Hendrik-atlete Christel Bertens in de gelederen kwam niet onder een tijd van 45.40 seconden, vereist voor uitzending.
* Prins Hendrik Vught heeft 16 juni haar beide ploegen in de finale van de Eredivisiecompetitie staan. In Breda vindt namelijk aanstaande zondag het Nederlands kampioenschap voor Clubteams plaats. De mannenploeg kan beschikken over zeven internationals, waaronder Nederlands kampioen Thomas Kortbeek (110 meter en 400 meter horden), Juniorenkampioenen Erik Cadée (discuswerpen) en Robbert-Jan Jansen (polsstokhoog- en verspringen), en lopers als Michiel Otten (1500 meter), Kees van Pelt (400 meter), en Remco Kortenoeven (5000 meter). Marco Vervoort uit Eindhoven maakt zijn debuut in het 1e team van Prins Hendrik; hij loopt de 100 meter. Bij de vrouwen staan drie internationals aan de start: Christel Bertens (100 meter), Vivian Ruijters (1500 meter), en Monique Kuenen (kogelstoten en discuswerpen). Nederlands indoorkampioene Iris Waanders zal naast hinkstapspringen ook verspringen. Juniore-kampioene Nicky van der Clundert uit Best loopt de 100 meter horden.
* De Nederlands Atletiekunie vaardigt volgende week drie Prins Hendrik-atleten af naar de Europacup voor Landenteams, 22 en 23 juni in Sevilla (Spanje). Vughtenaar Thomas Kortbeek, zal starten op de 400 meter horden; de Bossche atlete Monique de Wilt op het polsstokhoog-springen, en Vivian Ruijters uit Klundert op de 3000 meter. Ruijters debuteert in het Nederlands team, en is momenteel ranglijstaanvoerster op de 5000 meter en de marathon.
* Polsstokspringster De Wilt start verder aanstaande vrijdag 14 juni bij Internationale wedstrijden in Kassel (D). Vorig jaar won ze deze wedstrijd met een toenmalig Nederlands record van 4,35 meter. De atlete plaatste zich 2e Pinksterdag met een nieuw Nederlands record van 4,36 meter voor het EK, begin augustus in het Duitse München.
* Luc Krotwaar, Nederlands kampioen op de 10000 meter en de marathon, heeft in overleg met zijn coach Tonnie Dirks, en de KNAU-hoofdcoach Gerard Nijboer, besloten niet deel te nemen aan de Europese kampioenschappen in München. De Prins Hendrik-atleet uit Eindhoven kon door een combinatie van factoren zijn beoogde trainingsstage - op hoogte in Kenia - niet door laten gaan. Hierdoor kan hij niet op tijd gereed zijn voor de marathon aldaar, waarvoor hij zich in april, tijdens de Marathon van Rotterdam, geplaatst had.
* Prins Hendrik-atlete Marlies van Woerden neemt aanstaande zaterdag deel aan het NK Veteranen kogelslingeren. Van Woerden komt in Eindhoven uit in de V35-klasse. EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht