Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-06-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Autoinbrekers aangehouden

DE MEERN De politie heeft in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni een man aangehouden voor het openbreken van een aantal auto`s.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat een man auto aan het openbreken was op het parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Meerndijk. Ter plaatse trof de politie twee auto`s aan waarvan de ruit was ingeslagen. Op aangeven van getuigen kon de politie op de parkeerplaats een 22-jarige man uit Almere-Buiten in zijn auto aanhouden.

De man werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. In het voertuig van de verdachten werden een aantal gestolen goederen aangetroffen. UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie donderdagmiddag met een speciale actie een auto-inbreker aangehouden. Tussen 17.00 en 19.00 uur hielden agenten een geprepareerde auto in de gaten.

Op een gegeven moment kwamen twee jongens naar de auto en sloegen een zijruit in. De agenten kwamen in actie en konden een 15-jarige jongen uit Utrecht aanhouden.

Daling aantal autokraken

UTRECHT - Sinds 18 mei j.l. heeft de politie dagelijks zo`n 45 mensen ingezet om te werken aan diefstallen uit auto`s. Het project richt zich zowel op de preventie als op de repressie. Maar ook partners worden actief benaderd om mee te denken en werken aan vermindering van diefstallen uit auto`s. Na vier weken blijkt dat het aantal aangiften dalende is.

De afgelopen weken werden er door het preventieteam van bureau veiligheid & preventie van de politie regio Utrecht, samen met toezichthouders van de afdeling Stadstoezicht van de gemeente, in de stad Utrecht bijna 11.000 flyers uitgedeeld. De automobilist die geen spullen achterlaat, krijgt een compliment. Anderen wordt gewezen op de waardevolle spullen die (nog) in de auto liggen. In totaal doet 87% het goed de laatste vier weken. Nog 13% van de automobilisten laat echter waardevolle spullen in zijn auto achter of sluit de auto niet af. Ondertussen sluiten partners zich aan bij de inspanningen van de politie en nemen hun verantwoordelijkheden op. Zo hebben een aantal parkeerbeheerders aangegeven dat zij hun parkeergarages beter gaan beveiligen.

Tegelijk voerde het Cityteam, veelal in samenwerking met de diverse wijkteams van politie, repressieve acties uit. Per week vinden er zo`n twee tot vier acties op autokrakers plaats. De afgelopen weken werden zo`n twintig autokrakers aangehouden. Het totaal aantal aangiften daalde. Afgelopen weken werden 512 aangiften opgenomen. In dezelfde periode vorig jaar nam de politie 857 aangiften op.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft op het Groot Winkelcentrum Overvecht een man aangehouden voor winkeldiefstal.br>
Tijdens de surveillance kregen de agenten omstreeks 14.45 uur een melding dat de beveiliging een man in een levensmiddelenwinkel had aangehouden. Ter plaatse trof de politie een 31-jarige verdachte uit Utrecht aan. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van vlees.

Via de bewaking van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg werd de hulp van de politie ingeroepen voor een aangehouden winkeldief. Ter plaatse trof de politie en 43-jarige man uit Utrecht aan. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Op weg naar het bureau bekende de Utrechter de diefstal. Op het bureau bleek dat hij nog voor ruim 1000,= aan boetes had openstaan. Tevens moest hij nog 10 dagen de cel in.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Tijdens een alcoholcontrole heeft de politie op diverse locaties in Utrecht gecontroleerd.

Op de Carnegiedreef werd donderdagavond omstreeks 23.10 uur een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau werd duidelijk dat hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een boete van 190,= en een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd.

Op de Kenaustraat werd in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni een man aangehouden voor het rijden onder invloed. Omstreeks 00.45 uur stonden agenten op de Van Egmondkade een zaak af te handelen. Plotseling kwam er een automobilist met hoge snelheid de bocht uit rijden. De bestuurder kon nog maar net zijn auto onder controle krijgen.

De agenten zetten de achtervolging in en zagen de 38-jarige bestuurder uit Utrecht op de Kenaustraat zijn auto snel parkeren. De man werd aangesproken op zijn rijgedrag. De agenten roken tijdens het gesprek dat de man alcohol had genuttigd. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

De Utrechter werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vier uur en een bekeuring voor het roekeloos rijden werd hij weg gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen. Tijdens de surveillance zagen agenten in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni een automobilist zich hinderlijk gedragen op het Lucas Bolwerk. De bestuurder stopte bij elk terras en riep naar de bezoekers. Telkens hield hij hierbij het achterop komend verkeer hinderlijk op.

De agenten besloten de man te controleren en aan te spreken op zijn rijgedrag. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke alcohollucht . De 22-jarige bestuurder uit s` Gravenhage moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Uiteindelijk bleek dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vijf uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.

Snelheidscontrole
UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag op de Burgemeester Norbruislaan een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 17.30 uur werden 690 voertuigen gecontroleerd. Voor 67 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

Ravage op bouwterrein
VLEUTEN De politie trof in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juni een grote ravage aan op een bouwterrein aan de Vleuterweide.

Omstreeks 00.15 uur trof de politie in de in aanbouw zijnde wijk Vleuterweide aan het einde van de bouwweg een ravage aan. Onbekende hadden met een dragline een andere dragline, een shovel en drie bouwketen vernield en gedeeltelijk een laag aarde aangebracht.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze vernielingen. Heeft u informatie , belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.