Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een 35-jarige geweldpleger aangehouden.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie de melding dat de man uit Amersfoort een horecagelegenheid aan het vernielen was. Toen de agenten bij de gelegenheid aan het Pieter Stastokerf aankwamen zagen ze dat de man met een biljartkeu in zijn hand de inboedel aan het vernielen was. Bij het zien van de politie kwam hij naar buiten en bedreigde de agenten met de keu.

De man kon na zich hevig verzet te hebben worden aangehouden. Een 28-jarige man uit Amersfoort bemoeide zich met de aanhouding en werd eveneens aanhouden. Een deel van het meubilair en glaswerk werd door de man vernield. Het is niet bekend waarom hij de vernielingen heeft gepleegd.

Fietser aangereden

LEUSDEN- Donderdagmiddag raakte een 64-jarige fietser uit Leusden gewond nadat hij was aangereden.

Omstreeks 17.00 uur reed een 57-jarige automobiliste uit Leusden over de Burgemeester van der Postlaan. Bij de kruising met de Hertenhoeve gaf de fietser geen voorrang aan de automobiliste. Een aanrijding ontstond en de fietser kwam op de motorkap van de auto terecht en viel vervolgens op de grond. De fietser werd met een gebroken heup vervoerd naar het ziekenhuis.

Onder invloed ten val

AMERSFOORT- Op donderdagavond raakte een 16-jarige jongen uit Amersfoort gewond na een val van zijn bromfiets.

De jongen reed omstreeks 19.30 uur op zijn bromfiets over de Arendshorst en raakte hier van de weg en kwam ten val. De val was van dien aard dat hij enkele malen zijn bewustzijn verloor. De jongen werd per ambulance overbracht naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een gat in zijn hoofd had.

De jongen verklaarde dat hij de hele dag vol spanning had gewacht op de uitslag van zijn Mavo examen. Toen hij hoorde dat hij geslaagd was vierde hij dit door in korte tijd enkele alcoholische versnaperingen te nuttigen en stapte toen zonder helm op zijn bromfiets.

De jongen was niet in staat te blazen en van hem werd bloed afgenomen. Na onderzoek hiervan zal moeten blijken of de jongen met teveel alcohol op de bromfiets bestuurde.

Man geslagen

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd een 27-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij iemand had geslagen.

Een 52-jarige man uit Amersfoort liep omstreeks 22.30 uur op een terrein aan de Noordewierweg en zag dat de 27-jarige man verdacht rondliep. Hij hield de man in de gaten omdat hij in de buurt liep van een aantal geparkeerd staande bromfietsen. Plotseling kwam de 27-jarige op de 52-jarige man aflopen en gaf hem een harde klap in het gezicht. Door deze klap raakte de 52-jarige man even bewusteloos. De man kwam na korte tijd weer bij en zag dat de geweldpleger weg was.

De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar de dader. Op de Isseltseveld zag de politie de 27-jarige staan en hij werd hier aangehouden. De man was volledig in de war en sprak wartaal uit. Hij werd onderzocht door een arts en na onderzoek bleek dat de man psychisch onstabiel was en werd opgenomen in een psychiatrisch centrum.