Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 14-06-2002
Persberichten van donderdag op vrijdag Martin Panman 0592 383211

Aanrijding met alcohol

EMMEN Donderdagavond gebeurde er een aanrijding op de Hondsrugweg in Emmen. Een 45 jarige automobilist uit Emmen stopte voor het rode licht bij de kruising met de Noordbargerstraat. Een daar achter rijdende 41 jarige bestuurder van een personenauto eveneens uit Emmen zag dit te laat en reed tegen zijn voorganger. Een blaasproef wees uit dat hij gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau wees de ademanalyse 485 ugl aan. Met een rijverbod en een dagvaarding kon hij zijn weg vervolgen.

Lantaarnpaal plat, niets gemerkt

HOOGEVEEN Donderdagavond meldden getuigen dat er een aanrijding was gebeurd op Het Anker. Toen een politiesurveillance ter plaatse kwam, zag deze dat een lantaarnpaal omver was gereden. De auto met bestuurder was vertrokken. De auto kon echter opgespoord worden. De 31 jarige bestuurder uit Hoogeveen verklaarde dat hij op de plek van het ongeval was gekeerd en dat hij niets van een aanrijding had gemerkt. De blaasproef wees uit dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau gaf de ademanalyse 460 ugl aan. De bestuurder krijgt een proces-verbaal.

Auto opengebroken

ASSEN Donderdagavond is er aan de Scharmberg een auto opengebroken. De auto stond aan de Scharmbarg ter hoogte van de Scharmhof. Een ruit werd vernield en uit de auto werd een radardetector gehaald. De 45 jarige eigenaresse uit Gieten deed aangifte.

Weg bumper

EMMEN Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat er op het terrein van een autobedrijf aan de Pioniersweg twee mannen bij autos liepen te rommelen. Toen de politiesurveillance er naar toe reed zag deze, dat hen een auto tegemoet kwam met een buitenlands kenteken. De bestuurder kreeg een stopteken en in de auto trof de politie een bumper aan. Een andere patrouille was inmiddels op het terrein waar de mannen gezien waren. Daar trof met een VW aan zonder bumper. Het was toen duidelijk dat de mannen de bumper gestolen hadden.

De beide 25 jarige verdachten vermoedelijk afkomstig uit Polen zijn aangehouden en ingesloten. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Telefoonkaarten gestolen

MEPPEL Donderdagmiddag zijn er in een winkel aan de Prinsengracht in Meppel diverse telefoonkaarten gestolen. Tegen 16.15 uur kwamen er drie jongemannen met een mediterriaans uiterlijk in de zaak. Een van deze jongens leidde de verkoopster af en even later verlieten ze de winkel. De 20 jarige medewerkster uit Meppel zag toen dat een doos met telefoonkaarten was verdwenen. Zij deed aangifte.

Heterdaad

ASSEN Vannacht is er ingebroken in een kantoorpand aan de Burg. Bothenius Lohmanweg. De inbreker kon het pand binnen komen door een ruit te vernielen. Eenmaal binnen zette hij diverse computer klaar om mee te nemen. Toen hij met de eerste computer naar buiten kwam, werd hij betrapt door medewerkers van het bedrijf. De politie die inmiddels gewaarschuwd was, was snel ter plaatse kon de verdachte arresteren. Het gaat om een 28 jarige man uit Assen. De politie stelt een verder onderzoek in.