AutoRai

14-6-2002

Grote wijzigingen in uitrusting modellenaanbod Seat

De specificaties van de nieuwe Seats van modeljaar 2003, waarvan de levering binnenkort begint, zijn bekend. De wijzigingen voor dit nieuwe modeljaar hebben betrekking op de Arosa, Leon, Toledo en Alhambra. Hier de belangrijkste wijzingen op een rij.

Seat Arosa
Seat presenteert voor de Arosa een nieuw sportief actiemodel: de SEAT Arosa S met 1.4 44kW (60 pk) benzinemotor.

Deze Arosa S is standaard uitgerust met lichtmetalen 14 inch velgen in een 8-spaaks design en elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels. De stootstrips, spiegelhuizen en portierhandgrepen zijn uitgevoerd in de carrosseriekleur. De stoelen en deurpanelen zijn voorzien van een zwart/rode bekleding. De Arosa S wordt geleverd met een Easy-entrysysteem met hoogteverstelling op beide voorstoelen. De sportieve sfeer wordt in het interieur voortgezet, doordat de Arosa S is voorzien van sportstoelen met open hoofdsteunen, een lederen stuurwiel, lederen schakelpookknop en schakelpookhoes. De Arosa S is tevens voorzien van verchroomde portierhandgrepen en is leverbaar vanaf 11.925,- (incl. BTW/BPM).

De Arosa Stella, die al een zeer complete basisuitrusting heeft, is voortaan eveneens uitgerust met een Easy-entry systeem op de passagiersstoel, die nu bovendien in hoogte verstelbaar is. De Arosa Sport heeft standaard 15 inch lichtmetalen velgen gekregen. De Arosa
1.4 TDi met 55 kW/ 75 pk motor kent nu standaard ABS. Voor alle Stellas is de standaard bandenmaat vergroot naar 185/55 R14. De Arosa Select is niet langer leverbaar.

Seat Leon
Naast de bekende Stella, Signo en Sport uitvoeringen wordt in combinatie met de topmotoriseringen van de Leon een nieuw sportief uitrustingsniveau geïntroduceerd: de Topsport. Door de introductie van de Topsport komt de Cupra uitvoering te vervallen.

De onlangs geïntroduceerde Leon Cupra R met 1.8 20VT 154 kW/ 210 pk motor blijft echter wél bestaan. De Topsportuitvoering wordt geleverd met de motoren 1.8 20VT 132kW/180 pk, de 2.8 V6 150 kW/204 pk (4WD) en
1.9 TDi 110 kW/150 pk (2WD en 4WD). De zeer complete uitrusting omvat onder andere een volautomatische airconditioning, 17 inch lichtmetalen velgen, dubbele uitlaatpijp, een middenconsole in donkere titaniumlook en een radio/ cd-speler. De Leon Topsport is leverbaar vanaf 24.350,00 (incl. BTW/BPM). De uitrusting van de Leon Signo wordt uitgebreid met een centrale middenarmsteun voorin. De Leon Sport wordt opgewaardeerd met een radio/cd-speler in plaats van een radio/cassettespeler, en een nieuw design 16 inch lichtmetalen velgen.

Nieuw in het leveringsprogramma is een optioneel zwart/wit navigatiesysteem voor de Sport, Topsport en Signo. Bij de optie ESP is nu ook het noodstopbekrachtigingssysteem Hydraulic Brake Assistance inbegrepen.

Alle Leons krijgen in het nieuwe modeljaar standaard een uitschakelbare passagiersairbag. Ten slotte is er een nieuw sportief uitgerust actiemodel, de S, leverbaar met een 1.6 16V 77 kW/105 pk of een 1.9 TDi 81 kW/110 pk motor. De Leon S is leverbaar vanaf 18.750,- (incl. BTW/BPM).

Seat Toledo
Alle versies worden standaard voorzien van een uitschakelbare passagiersairbag, net als in de Leon. Er zijn twee nieuwe uitvoeringen, namelijk de 1.8 20V 92 kW/125 pk Stella en 2.3 V5 125 kW/170 pk Signo.

De Toledo Sport krijgt op alle motorversies voortaan een radio/cd-speler in plaats van een radio/cassettespeler mee, evenals een centrale middenarmsteun voorin en TCS. Verder is de Sport vanaf heden voorzien van nieuwe 16 inch lichtmetalen velgen.

Een nieuwe optie voor de Signo is een Executive pakket met onder andere prachtige 16 inch lichtmetalen velgen en een leerpakket. Verder is bij de optie ESP nu ook Hydraulic Brake Assistance (HBA) inbegrepen.

De Toledo 1.8 20V 92 kW/125 pk Sport en de 1.9 TDi 66 kW/90 pk Signo zijn niet langer leverbaar.

De SEAT Toledo is verkrijgbaar vanaf 19.550,00 (incl. BTW/BPM).

Seat Alhambra
De Alhambra Sport wordt voortaan op alle motorvarianten standaard uitgerust met climatronic in plaats van een handbediende airconditioning. Voor alle Sportversies is er een nieuw design lichtmetalen velgen, waarvan de velg- en bandenmaat ongewijzigd blijft. Daarnaast is een nieuw sportonderstel leverbaar.

De Signo krijgt bij alle motorversies standaard een CD-wisselaar mee. Deze is geplaatst in een extra opbergvak achter in de Alhambra, zodat het handschoenenvak volledig in functie blijft. Een nieuwe optie voor beide versies is een multifunctioneel stuurwiel met afstandsbediening voor de radio, boordcomputer en cruise control.

De SEAT Alhambra is leverbaar vanaf 27.900,00 (incl. BTW/BPM).