Provincie Limburg

Home Zoek Contact Links Veel gestelde vragen

Besluitenlijst GS
Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 11 juni 2002

Onderwerp

Besluit


1.


Interreg IIIA programma Euregio Maas-Rijnprojecten voor Stuurgroep 14 juni 2002

Informatie: R. Derichs, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 74 58

e-mail: rcw.derichs@prvlimburg.nl

Het College van GS heeft een positief standpunt ingenomen ten aanzien van drie projecten (Euregionaal bedrijvenplatform, Reïntegratie van drugsverslaafen en People to People) voor het Interreg IIIA programma van de Euregio Maas-Rijn. GS hebben de Stichting Euregio Maas-Rijn bericht voor deze projecten, die ter besluitvorming aan de EMR Stuurgroep van 14 juni 2002 worden voorgelegd, in te stemmen met het verlenen van de gevraagde Interregbijdragen van totaal ca. 1,4 miljoen.


2.


Vaststelling Stimuleringsplan Natuur Bos en Landschap Zuid-Limburg-Noord

Informatie: W. Hazenberg, afdeling Groen

tel: (043) 389 79 59

e-mail: w.hazenberg@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Stimuleringsplan Natuur, Bos en Landschap Zuid-Limburg-Noord vastgesteld. Het plan legt vast welke de gewenste natuur-, bos- en landschapskwaliteit is binnen Zuid-Limburg-Noord. Het plan dient als toetsingskader bij de inzet van rijks- en provinciale subsidieregelingen voor inrichting en beheer van natuur, bos en landschap. Belanghebbenden kunnen van 1 juli 2002 tot en met 12 augustus 2002 tegen het plan in beroep gaan bij de rechter.


3.

Provinciale bijdrage Interreg IIIA Project Grensoverschrijdende natuurontwikkeling binnen de ecologische structuur tussen de Meinweg en het Brachterwald

Informatie: L. Spoormakers, afdeling Groen

tel. (043) 389 74 10

e-mail: ldh.spoormakers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met een Interregbijdrage van 897.700,00 uit Interreg IIIA-middelen voor het project 'Grensoverschrijdende natuurontwikkeling binnen de ecologische structuur tussen het Nationaal Park de Meinweg en het natuurgebied Brachterwald'. Tevens hebben Gedeputeerde Staten besloten uit provinciale middelen 323.310,00 bij te dragen.


4.

Potentiële experimenten Rood voor Groen

Informatie: S. Kupers/R. Copier, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid

tel. (043) 389 74 04/389 74 20

e-mail: rgp.copier@prvlimburg.nl / sm.kupers@prvlimburg.nl

Op 19 feb. jl. hebben Gedeputeerde Staten 10 experimenten Rood voor Groen benoemd, alsmede 3 potentiële experimenten. Van deze potentiele experimenten hebbenGS thans besloten om er 1 tot definitief experiment te benoemen (Landgoed Huize Holtum); daarnaast heeft 1 initiatiefnemer zich teruggetrokken (IPC te Horst) en wordt voor Haambroek-Boukoul de beslissing aangehouden.


5.

VIA BELGICA, een regionaal Zuid-Limburgs Belvedere-project

Informatie: L. Hoeijmakers, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 79 57

e-mail: lh.hoeijmakers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met de notitie over de Via Belgica waarmee een start wordt gemaakt met de selectie van een bureau voor het houden van expertmeetings, c.q. workshops als eerste stap naar de visievorming. Tevens wordt ingestemd met het instellen van een stuurgroep rond de Via Belgica.


6.

Toetsingskader provinciale musea 2003-2006

Informatie: F. Vernimmen-de Jong, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel: (043) 389 78 19

e-mail: f.vernimmen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten leggen het Toetsingskader voor de provinciale musea 2003-2006 voor aan de Vaste Commissie voor Welzijn, Zorg en Cultuur. Het uiteindelijke kader vormt de grondslag voor de toetsing van de door de musea op te stellen ondernemingsplannen voor de vierjarige subsidieperiode die ingaat op 1 januari 2003.


7.

Opdracht aan Reinoud Adviesgroep voorde afronding van het Innovatieprogramma Jeugdzorg Limburg in 2002

Informatie: I. van Gils, afdeling Onderzoeken Ondersteuning

tel. (043) 389 71 88

e-mail: ie.van.gils@prvlimburg.nl

Het Innovatieprogramma Jeugdzorg Limburg is begin 2002 geëindigd.GS hebben de Reinoud Adviesgroep,die het programmamanagement in de periode 1999-2001 verzorgde, opdracht verstrekt de afronding in 2002 teverzorgen.


8.

Uitwerking motie palliatieve zorg

Informatie: W. van Galen, afdeling Zorg

tel. (043) 389 73 10

e-mail wcc.van.galen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten informeren PS over de uitwerking van de motie palliatieve zorg. Op korte termijn wordt in contact getreden met het Integraal Kankercentrum (IKL) voor het werkgebied Midden- en Zuid- Limburg, het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) voor het werkgebied Noord- Limburg en het Centrum voor de Ontwikkeling van Palliatieve Zorg- Maastricht, om na te gaan op welke wijze coördinatie c.q. het stimuleren van netwerken palliatieve zorg kan worden bevorderd en om na te gaan in hoeverre een helpdesk ingericht en/of uitgebreid kan worden, waar initiatiefnemers op het terrein van depalliatieve zorg, met hun vragen terechtkunnen.


9.

Brief aan Provinciale Staten over de nota Herijking Handhavingsbeleid

Informatie: N. Dolman, afdeling Handhaving en Monitoring

tel. (043) 389 74 87

e-mail: ngm.dolman@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan de leden van Provinciale Staten bericht dat zij op 28 mei jl. inhoudelijk hebben ingestemd met de nota Herijking Handhavingsbeleid. Over de ambitie ten aanzien van de preventieve controlefrequentie is, vanwege de daaraan verbonden gevolgen voor de personele formatie, nog geen beslissing genomen. Die beslissing wordt in augustus/september a.s. genomen zodra de Provinciebrede benchmark studie is afgerond. Daarna wordt de beleidsnota met de personele gevolgen aan Provinciale Staten gezonden. Evt. personele gevolgen kunnen dan in de discussie over de begroting worden meegenomen.


10.

Reconstructiewet concentratiegebieden. Bestuursovereenkomst tussen GS gemeenten en waterschappen

Informatie: M. Zonderland, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 76 16

e-mail: mcj. zonderland@prvlimburg.nl

Op grond van de Reconstructiewet concentratiegebieden moeten GS en de gemeenten en waterschappen gelegen in het reconstructiegebied, een bestuursovereenkomst sluiten over hun betrokkenheid bij de totstandkoming van het reconstructieplan. In opdracht van VNG, UvW en IPO is een model-overeenkomst opgesteld. Dit model is verder ingevuld voor de Limburgse situatie. GS hebben ingestemd met de inhoud van de bestuursovereenkomst. Verder verzoeken GS de betrokken gemeenten en waterschappen de benodigde machtigingen voor ondertekening te regelen.


11.

Planning Reconstructie Noord en Midden Limburg

Informatie: R. Schoufs, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 79 93

e-mail: rjh.schoufs@prvlimburg.nl

De reconstructie komt in een beslissende fase. Veel deelproducten worden op de korte termijn opgeleverd. Daarnaast is de Reconstructiewet op 1 april 2002 in werking getreden. Gedeputeerde Staten blijven ernaar streven in maart 2003 een ontwerp- reconstructieplan aan Provinciale Staten ter vaststelling voor te leggen. Gedeputeerde Staten hebben besloten de fase tot oplevering van de bouwstenen uit de 6 districten (1 juli 2002) als taakstellend aan te merken. Gelet op de kritische factoren van het verdere tijdspad wordt de fase na 1 juli 2002 als doorkijk van de planning aangemerkt. Aan de hand van voortgangsrapportages zullen Gedeputeerde Staten met name aandacht besteden aan de kritische factoren en de consequenties daarvan voor het tijdspad.


12.

Advies zendtijd regionale omroep

Informatie: M. Snijders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 71 95

e-mail: mjg.snijders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen aan provinciale Staten voor om het algemeen bestuur van de stichting Omroep Limburg representatief te verklaren in de zin van artikel 30 van de Mediawet en te verklaren dat de provincie voor de bekostiging van de stichting Omroep Limburg zal zorgdragen. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat de middelen die in totaliteit via het Provinciefonds voor regionale omroep in Limburg beschikbaar komen, voldoende zijn om de regionale omroep in staat te stellen tenminste op het kwalitatieve en urenniveau van 2001 te blijven uitzenden.


13.

Houding provincie ten opzichte van publieke regionale omroep

Informatie: M. Snijders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 71 95

e-mail: mjg.snijders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten leggen aan de vaste commissie voor WZC een notitie voor waarin de houding wordt bepaald van de provincie in haar verschillende rollen (financier, voorlichter, subsidiënt) ten opzichte van de publieke regionale omroep.


14.

Benoeming leden Provinciale Bestuurscommissie Onderzoek en Ontwikkeling

Informatie: B. van Essen, afdeling Onderzoek en Ontwikkeling

tel. (043) 389 70 91

e-mail: bjm.van.essen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben mevrouw A. Frijns-Stassen en de heer J. Soeters benoemd als lid van de Provinciale Bestuurscommissie Onderzoek en Ontwikkeling.


15.

Talent TV

Informatie: R. Bosma, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel.: (043) 389 74 94

e-mail: rhg.bosma@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan het Arcus College voor het project Talent TV een provinciale subsidie verstrekt van 63.529,16 ten behoeve van het maken van een 35 tal tv uitzendingen gericht op onderwijs en arbeidsmarkt.


16.

Toekenning extra middelen zorgsector

Informatie: I. Wildhagen, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel: (043) 389 79 82

e-mail: pcm.wildhagen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten Provinciale Staten en STAM-zorg te informeren over een wijziging in de subsidievoorwaarden met betrekking tot de toegekende extra middelen van maximaal 1.815.120,82 voor de zorgsector.


17.

Brochure "Limburg en Limburg"

Informatie: M. Meijers, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme

tel: (043) 389 72 27

e-mail: mbjm.meijers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen additioneel een subsidie van 38.193,00 beschikbaar ten behoeve van een extra oplage van de brochure "Limburg en Limburg" ten behoeve van toeristische verspreiding."Limburg en Limburg" is een brochure, waarin naast cultuurhistorie ook brede cultuurtoeristische informatie wordt opgenomen.


18.

Definitieve beschikking verbranden diermeel ENCI

Informatie: J. Diphoorn, afdeling Vergunningen

tel. (043) 389 77 32

e-mail: jm.diphoorn@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan ENCI een beschikking verleend conform de Wet milieubeheer. De aanvraag maakt deel uit van de vergunning en aan de vergunning zijn voorschriften verbonden ter bescherming van de milieubelangen.


19.

POL-aanvulling Diensten en locaties

Informatie: R. Cimmermans, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie

tel. (043) 389 79 62

e-mail: rjc.cimmermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om een specifiek onderdeel van het onderzoekstraject dat de bouwstenen moet opleveren voor de POL-aanvulling Diensten en locaties onder voorwaarden uit te besteden aan het instituut Eurecom van de Universiteit Maastricht. Het betreft een deelonderzoek gericht op positionering van de Limburgse dienstensector in de Euregio.


20.

Vragen ex artikel 21 RvO van mevrouw Gommers-Melsen (D'66) inzake de aanvraag om bouwvergunning voor de Lintjesweg in Sittard-Geleen

Informatie: B.J. Bomhoff, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid

tel: (043) 389 74 01

e-mail: bj.bomhoff@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben geantwoord dat zij geen medewerking zullen verlenen aan een bouwvergunning voor woningen aan de Lintjesweg te Sittard/Geleen.


21.

Opdrachtverlening aan Deloite & Touche te Maastricht

Informatie: J. Benders, afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning

tel. (043) 389 70 14

e-mail: jma.benders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het accountantskantoor Deloitte & Touche te Maastricht opdracht verleend tot het verrichten van onderzoekswerkzaamheden in het kader van de optimalisering van de beleids- en begrotingscyclus.


22.

Verzoek tot goedkeuring bestemmingsplan 'De Bevelanden' gemeente Heythuysen en verzoek tot instemming met de natuurcompensatie

Informatie: C. Vanwersch-Maes, afdeling Ruimtelijke Inrichting Noord

tel. (043) 389 79 81

e-mail: cjh.vanwersch@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan goedgekeurd met uitzondering van enkele plandelen en enkele onderdelen van de voorschriften, alsmede ingestemd met de hiertoe benodigde natuurcompensatie-overeenkomst.


23.

Voorstel aan Provinciale Staten tot instelling van een tijdelijke commissie voor beleidsevaluatie

Informatie: J. Stijnen, afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning

tel. (043) 389 73 01

e-mail: jbjm.stijnen@prvlimburg.nl

Ter uitvoering van het door Provinciale Staten op 1 februari jl. genomen besluit doen Gedeputeerde Staten het voorstel tot het instellen van een tijdelijke commissie voor beleidsevaluatie bestaande uit vijf externe deskundigen. De commissie is tijdelijk in afwachting van de instelling van de Rekenkamer.


24.

Advies commissie noodoverloopgebieden

Informatie: D. van Nierop, Afdeling Milieu en Waterbeleid

tel. (043) 389 75 64

e-mail: djpj.van.nierop@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het advies van de commissie noodoverloopgebieden en geconstateerd dat de commissie adviseert om in Limburg geen noodoverloopgebied aan te wijzen.


25.

Interreg IIIA Project Infrastructuur Euregionaal centrum in Weeze-Laarbruch (D).

Informatie: E. Bronneberg, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 88 52

e-mail: efml.bronneberg@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de afdeling Mobiliteit te laten participeren in de INTERREG studie naar de infrastructuur voor de luchthaven in Weeze-Laarbruch, ten einde te garanderen dat vanuit Limburgse invalshoek goede randvoorwaarden worden gesteld. Hiervoor wordt een bijdrage van 3.200,00 gegeven. Verder hebben Gedeputeerde Staten besloten in te stemmen met het verlenen van een Interreg bijdrage van 99.000,00 en in de Stuurgroep positief te adviseren (Euregio Rijn-Waal).


26.

Opdracht Memo b.v. in afwijking van aanbestedingsbeleid

Informatie: J. Heuschen, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 71 59

e-mail: heuschenjglm@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om opdracht te geven aan bureau Memo b.v. voor het voorbereiden en uitvoeren van strategische bijeenkomsten om de cruciale provinciale uitgangspunten en randvoorwaarden vast te stellen voor Openbare Aanbesteding van het Openbaar Vervoer in Limburg en Herzonering.


27.

Vragen ex art. 21 RvO van P. Wessels (D66) inzake reconstructie bebouwde kom Ven-Zelderheide (gemeente Gennep)

Informatie: J. Brune, afdeling Provinciale Wegen

tel. (043) 389 77 34

e-mail: jpb.brune@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van P. Wessels (D66) inzake de reconstructie van de bebouwde kom Ven-Zelderheide (gemeente Gennep) vastgesteld.


28.

Autovrije dag 2002

Informatie: M. Onnen, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 74 18

e-mail: mek.onnen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten zullen op de autovrije dag geen provinciale wegen afsluiten voor autoverkeer. Verder zullen zij geen financiële bijdrage ter beschikking stellen voor de landelijke advertentiecampagne. Uit een eigen inventarisatie bij de gemeenten naar hun plannen voor deze dag is een zeer beperkt enthousiasme hiervoor gebleken.


29.

Start procedure POlaanvulling / MER Grensmaas

Informatie: J. Molleman,afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 70 70

e-mail: jab.molleman@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten tot start van de procedure van de POLaanvulling/MER. Daartoe is door het college ingestemd met:


1. Het Plan van Aaanpak voor de POL aanvulling/MER, de daarbij behorende begroting en als onderdeel daarvan ingestemd met de daarin gekozen werkwijze t.a.v. Gebiedscommissies. T.a.v. het provinciaal aandeel in deze begroting zullen Gedeputeerde Staten na het bereiken van overeenstemming met het Rijk over de verdeling van de kosten een voorstel aan Provinciale Staten doen.


2. De Startnotitie MER voor de POLaanvulling met het daarbij behorende communicatie en inspraaktraject.


30.

Aanbestedingsproces Bottleneck

Informatie: B. Venema, afdeling Infra-projecten

tel. (043) 389 99 26

e-mail: sfg.venema@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten, per brief, de leden van Provinciale Staten te informeren over het Aanbestedingsproces Bottleneck Infrastructuur naar aanleiding van recente publicaties.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 14-6-2002 11:58