Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-06-2002
1e persbericht vrijdag 14 juni 2002

Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Donderdagavond rond 21.35 uur is op het Sprookjesbosch een 40-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een boom gereden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies
1,20 pro mille. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagmorgen om 0.20 uur is op de Veldm. Montgomerylaan een 53-jarige automobiliste uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek zij gedronken te hebben. Zij blies 1,70 pro mille. De vrouw kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. Haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Donderdagavond tussen 21.45 en 22.15 uur is vanaf de Roostenlaan een grijze personen-auto, Mercedes Benz 320 S, kenteken 43-DV-GS, gestolen.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Vrijdagmorgen om 1.50 uur is een 30-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aange-houden. Even daarvoor had hij op het NS perron een NS medewerker geslagen en ge-schopt. De man weigerde de trein te verlaten. De gewaarschuwde politie trof de man op het Stationsplein aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Lastige man aangehouden
Vrijdagmorgen om 3.00 uur is op de Keizersgracht een 42-jarige man zonder bekende woon-plaats aangehouden. Hij had even daarvoor een ruit van een auto vernield. De eigenaar waarschuwde de politie. Op de Keizersgracht sprak de politie de man aan, die snel wegliep richting Kerkstraat. Na een korte achtervolging sprak de politie de man nogmaals aan. Onmiddellijk daarop sloeg de man een agent op zijn gezicht. Hierop is de man aange-houden. Hij verzette zich hevig en wist zich los te trekken. Plotseling trok hij een mes en be-dreigde de agenten. Een agent spoot daarop peperspray naar de verdachte. De verdachte liet het mes vallen. Met behulp van ter plaatse gekomen agenten kon de verdachte onder controle worden gebracht. Hij is overgebracht en ingesloten in het politiebureau. Het mes is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Verdachte diefstal uit auto aangehouden Vrijdagmorgen om 5.45 uur is een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij ingebroken in een geparkeerde auto op de Jan Heynslaan. Een getuige waarschuw-de de politie. Bij het zien van de politie liep de man snel weg. Na een korte achtervolging is de verdachte op de Elias Boumanstraat aangehouden. De bij hem aangetroffen autoradio is veilig gesteld. De man is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 0.15 uur is op de Kluisstraat een 32-jarige automobilist uit Polen aangehouden. Hij viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies
1,40 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen om 3.40 uur is op de Duizeldonksestraat een 38-jarige man uit Hoensbroek aangehouden. Hij had daar gepoogd in te breken in een bedrijf. Een medewerker van het bedrijf hoorde voetstappen op het dak en waarschuwde de politie. Zij troffen de man daar in een auto aan. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen. De auto is veilig gesteld aan het politiebureau. Bij controle bleek een lichtkoepel op het dak te zijn opengebroken. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Best: Diefstal auto
Donderdag tussen 11.00 en 16.45 uur is vanaf de Kanaaldijk een grijze personenauto, Opel Kadett, kenteken XV-59-SZ, gestolen.

Oirschot: Aanrijding met gewonde
Donderdagmiddag rond 17.15 uur raakte bij een aanrijding op de Provincialeweg een 57-jarige vrouw uit Oostelbeers gewond. Zij zat in de auto, bestuurd door een 61-jarige man uit Oostelbeers. Hij remde daar voor de neergaande slagboom van de brug. De achter hen rijdende 49-jarige automobiliste uit Berkel Enschot zag dat te laat. Zij kon niet tijdig haar voertuig tot stilstand. Een aanrijding was het gevolg. De Oostelbeerse klaagde over een pijnlijke nek.

Gemert: Autogordelcontrole
Donderdagmiddag is op de Vondellaan een autogordelcontrole gehouden. 4 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Geldrop: Hennepkwekerij aangetroffen
Op de zolder van een schuur van een woning aan de Gruttostraat heeft de politie vrijdag-morgen rond 5.30 uur een geoogste hennepkwekerij aangetroffen. De plantenresten en de daarbij behorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en afgevoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.