Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Persbericht ministerraad
14 juni 2002

Benoeming nieuwe leden voor de raad voor cultuur

De ministerraad heeft er op voorstel van staatssecretaris Van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen mee ingestemd om negen nieuwe leden voor te dragen voor benoeming in de Raad voor Cultuur. Het voorstel is gebaseerd op het advies van de benoemingenadviescommissie Raad voor Cultuur.

De negen nieuwe leden zijn:

- Carel Alons (1950), voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, voorzitter van Cinekid en voorzitter van Growing Up in Public.
- Pierre Ballings (1949), directeur Stichting Paradiso Amsterdam en Stichting Paradiso Producties, co- directie Paradiso-Melkweg Productiehuis, co-directie Cosmic Paradiso.
- Francisca van Dijk-De Bloeme (1943), voormalig directeur van de Rotterdamse Dansacademie, voormalig lid van het College van Bestuur van de Hogeschool voor Muziek en Dans in Rotterdam en sinds 2001 commissielid van de Raad voor het aandachtsgebied dans.
- Gerard Hulshof (1938), adviseur van de Raad van Bestuur van de NOS en van de Rijksuniversiteit Groningen (postdoctorale opleidingen RTV-journalistiek), voorzitter van de Stichting Grachtenfestival Amsterdam en voorzitter van Salto, de lokale zendmachtigingshouder in Amsterdam.
- Sabrina Kamstra (1957), Hoofd Kunstzaken van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.
- Irmgard van Koningsbruggen (1955), docent architectuurgeschiedenis Vrije Universiteit Amsterdam, lid van de adviescommissie monumenten van de provincie Noord-Holland.
- Elsbeth Rozenboom (1953), regisseur, docent dramaturgie, adviseur en projectcoördinator bij de Stichting Kunst en Cultuur Gelderland.
- Leo Voogt (1959), directeur Global Library Relations bij Elsevier Science en lid van de adviesraad van het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis.
- Suzanne van Voorst (1954), onafhankelijk consultant op filmgebied en adviseur voor evaluaties van het Stimuleringsfonds Culturele Omroepproducties.

De nieuwe raadsleden worden niet benoemd per portefeuille maar als algemeen lid van de raad. Met deze benoemingen zal de raad bestaan uit negentien leden in plaats van vijfentwintig. Beide veranderingen beogen de Raad voor Cultuur meer als integraal adviesorgaan te laten functioneren.

RVD, 14.06.2002