Ingezonden persbericht Radicale imams en Troetel moslimpjes

Ik heb weer eens in een deuk gelegen van het lachen want ik heb naar NOVA gekeken. Een Prachtige uitzending! Waar ging het om? Een uitzending waarin een aantal imams steun vroegen aan onze Lieve Heer om moslims te beschermen tegen het geweld van Sharon en Bush.

Waar ik het hardst over gelachen heb was over de bijdragen van de gesubsidieerde troetel-moslimpjes. De sjiietische heer Ellian en de heer Abu Taleb beiden heren die zelden een moskee van buiten zien, laat staan dat zij deze op vrijdags binnen in bezoeken, begonnen op profetische en bezwerende toon hun act.

Deze act waarvoor NOVA hen graag voor uitnodigt eindigt steevast als :"Ja, zij moeten op een vliegtuig gezet worden: Het land uit met dat soort mensen." Dit is het soort taal wat de autochtoon die opkomt voor vrijheid van meningsuiting niet snel zal zeggen. Des te meer genieten sommige autochtonen ervan wanneer baardlozen bounty-allochtonen met stropdassen dit soort opruiende taal bezigen.

Voor dat ik verder ga en men mij ervan gaat beschuldigen dat ik zelf een radicaal ben omdat ik begrip toon voor afwijkende standpunten,( zonder zaken te willen goedkeuren overigens!) zal ik eerst even een statement afleggen over mijn gezagstrouwheid.


---
Hierbij verklaar ik Abdullah Haselhoef, mijn liefde voor de koningin, de erkenning van de Nederlandse grondwet en de democratische rechtstaat waarin allen voor de wet gelijk zijn.
---

Waar gaan NOVA , Burgermeester Deetman en Minister de Vries de fout in tijdens deze uitzending en soortgelijke uitzendingen van NOVA over de islamitische gemeenschap en haar vermeende hang naar extremisme?

Dat men reageert op een programma wat het meeste belangrijkste principe van de journalistiek nl: Hoor en Wederhoor NIET toepast.

Men laat gesubsidieerde moslimpjes aan het woord, maar waar blijft het WEDERHOOR van de mensen wiens preek wordt uitgezonden? Hebben die geen recht om te reageren op de beschuldigingen die gedaan worden? Hebben die geen recht om antwoorden te geven op de volgende vragen:Wat is de theologische betekenis van de vrijdagspreek? Wat is de theologische betekenis als men straffen aan God overlaat. Wat is de invloed van moskeeën op het gedrag van jongeren, vrouwen. Op welke wijze behalve dan door de ME en de gedachtepolitie op deze imams af te sturen moet men omgaan met deze vermeende uitingen van haat?

Dit zijn voor mij de belangrijke journalistieke vragen die NOVA had moeten stellen aan deze imams of aan het bestuur van deze moskeeen.

De weg die NOVA inslaat om aan te dringen, te sturen in de vraagstelling, om dergelijke imams het land uit te zetten brengt onrust en een grotere tweedeling in de maatschappij. De globalisering door satelliet tv, video's en internet stop je niet door deze imams in Nederland de mond te snoeren.

Alleen door het openbare debat waarin denkbeelden ter discussie gesteld kunnen worden kunnen deze denkbeelden bijgesteld worden. Elke vorm van gedachtepolitie of onderdrukking van vrije gedachten van vrije burgers leidt er toe dat dit soort gedachtenvorming in het geheim zal gaan gebeuren. Wanneer dit in het geheim gebeurt ontrekt dit zich aan elke mogelijke vorm van maatschappelijke toezicht en correctie. De enige maar dan ook werkelijke de enige manier om hier mee om te gaan is door met hen en met de islamitische gemeenschap het maatschappelijke debat aan te gaan o.a. over globalisering en de rechten van de mens.

Abdullah Haselhoef

http://www.novatv.nl/reportage/index.cfm?fuseaction=default&id=899&RD=1

Als u reacties heeft naar aanleiding van de nieuwsbrief dan kunt u deze richten aan nieuwslicht@haselhoef.net.