Ingezonden persbericht


Amsterdam, 13 juni 2002

Elf maakt botanische tuinen "stomdronken"

Milieuactivisten van het Earth Liberation Front (ELF) hebben afgelopen nacht (12 op 13 juni) in Utrecht een proefveld voor genetische modificatie met "elfenwijn" gedesinfecteerd. Het proefveld, gelegen in de Botanische Tuinen van de Utrechtse Universiteit, zou hierdoor zijn vernietigd.

"De genetisch gemodificeerde bacterieen zijn omgekomen door het gemors van gedestilleerde elfenwijn", zo schrijft het ELF in een vandaag bij Actieblad Ravage bezorgde persverklaring.

Het ELF schrijft verder: "Wij hielden alvast een feestje zo een weekje voor midzomer, die tuinen zijn het enige leuke tussen de betonnen apocalyps van de Uithof. En dat ging verder wel scheutig. Maar het bleek wel te werken. Misschien op midzomer weer proberen. Dus meisjes en jongens allemaal ook de nieuwe maan vieren op die rare mutantenveldjes, en er was ook nog een eko oproer maand waar we het mee eens zijn."

De actiegroep verwijst hiermee kennelijk naar 'de maand van eko oproer' waar Groen Front! voor heeft opgeroepen. Men beeindigt de persverklaring met de woorden die kenmerkend zijn voor het ELF: "Geen compromis in de strijd voor moeder aarde!"

Het Earth Liberation Front is een internationale radicale milieubeweging dat zich ten doel stelt ecologische sabotage te plegen. Met het op kosten jagen van bedrijven die het milieu vervuilen als voornaamste drijfveer.

Ravage, actieblad
Van Ostadestraat 233n
1073 TN Amsterdam
telefoon 020-6761773
fax: 020-6730595
Internet: http://www.antenna.nl/ravage


--
+ We have a new PGP key - http://www.groenfront.nl/pgp.txt +

Vrienden van GroenFront! | EarthFirst! Netherlands Support Group

NO COMPROMISE IN DEFENSE OF MOTHER EARTH!
++ http://www.groenfront.nl ++
++ mailto:vrienden@groenfront.nl ++

PO BOX 85069 3508 AB Utrecht Netherlands
Giro 4370351 tnv Steungroep NVDA te Utrecht ovv GroenFront! Voicemail/fax: +31 84 8666018