Partij van de Arbeid

Stichting Anne Vondelingprijs

Den Haag, 14 juni 2002

Anne vondelingprijs 2001 voor hans goslinga

De jury van de stichting Anne Vondelingprijs heeft besloten de prijs dit jaar toe te kennen aan politiek redacteur van Trouw Hans Goslinga. De jury heeft daarbij de in 2001 van zijn verschenen publicaties beoordeeld. De jury roemt de kritische en onafhankelijke manier waarop Goslinga de politiek analyseert en ontwikkelingen in een historische context plaatst.

Op dinsdag 2 juli 2002 wordt de Anne Vondelingprijs uitgereikt om 16.00 uur in internationaal perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De keuze voor Hans Goslinga wordt tijdens deze bijeenkomst nader toegelicht door de jury. Deze bestaat dit jaar uit Max de Bok (voorzitter), Tineke Lodders, Greetje Lubbi, Jan Terlouw en Harry van Wijnen.

De Anne Vondelingprijs wordt dit jaar voor de eentwintigste maal toegekend. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro.

In 1980 werd de Anne Vondelingprijs ingesteld door Joop den Uyl. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de auteur(s) van een artikel of een reeks van artikelen op het terrein van de politieke journalistiek. Bij de keuze besteedt de jury bijzondere aandacht aan het vermogen om op heldere wijze politieke problemen toegankelijk te maken.