COMSTRUCTION BV
http://www.comstruction.nl

Sterke groei video conferencing markt 2002-2003

Persbericht

Videoconferencing markt groeit jaarlijks nog steeds met 50%
---
Waar in andere delen van de ICT markt zich veelal stagnatie aftekent, groeit de markt voor videoconferincing jaarlijks nog steeds gestaag. Dit is niet verwonderlijk daar een aantal technische doorbraken deze toepassing toegankelijk hebben gemaakt voor een groter publiek aldus experts op dit gebied.

Leerdam, 14 juni 2002
In Nederland gebruiken circa 3.500 bedrijven en instellingen een videoconferencing toepassing. De toepassing wordt met name gebruikt binnen de dienstverlenende- en de non-profit sector. Er is met name in die sectoren ook de meest duidelijke groei van het aantal organisaties met videoconferencing te verwachten. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Heliview welke op een 2001 gepubliceerd onderzoek gebaseerd zijn. De jaarlijkse groei van het aantal videoconferencing gebruikende vestigingen wordt geraamd op 50%! Hierbij moet worden aangetekend dat deze wellicht forse groei gerealiseerd wordt tegen de achtergrond van een nog in verhouding nog beperkt aantal huidige gebruikers.

'Veel bedrijven hebben in de afgelopen jaren reeds geinvesteerd in oplossingen voor videoconferencing waarbij de tevredenheid over deze toepassing van dien aard is dat er reeds vervolg- of uitbreidingsinvesteringen gedaan zijn of worden.' Aldus Gabriel Carré, directeur van videoconferencing specialist Polymedia Europe. Hij signaleert een ontwikkelende vraag naar complete inrichting rond videoconferencing systemen. Aangepaste verlichting, apart ontworpen meubilair en specifieke behuizing van de systemen zijn steeds vaker gevraagde items in de oplossingen die wij leveren.'

Videoconferencing blijkt met name veel mogelijkheden te bieden voor organisaties die efficiënter willen gaan werken en waarbij het noodzakelijk is dat kennis en expertise, aanwezig op verschillende plaatsen, op korte termijn gebundeld wordt.

Bron: Polymedia Europe in samenwerking met Heliview. Voor meer informatie (incl. grafische weergaven) kunt u contact opnemen met Polymedia Europe: info@polymedia.nl of www.polymedia-europe.com of Heliview: info@heliview.nl of www.heliview.nl

14 jun 02 14:33