Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-06-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.10 uur) Vrijdag 14 juni 2002

Enighausen, overval in woning:
Donderdagavond 13 juni 2002 heeft in een woning aan de Heistraat te Einighausen een overval plaatsgevonden. De overvaller is met lege handen vertrokken nadat een bezoekster de woning binnenkwam. Bij een uitgebreid buutonderzoek werd hij niet meer aangetroffen. Omstreeks 19.30 uur deed de bewoonster van de woning aan de Heistraat na het aanbellen de voordeur open. Een onbekende man drong daarop meteen de woning binnen en greep de bewoonster vast. De onbekende man eiste geld van de bewoonster die daar niet aan voldeed. Nadat een bezoekster de woning binnenkwam liet de overvaller het slachtoffer los. Het slachtoffer wist daarop de woning te verlaten en waarschuwde bij de buren de politie. De bezoekster werd nadat de bewoonster haar woning was uitgevlucht door de overvaller vastgegrepen maar zij wist ook na korte tijd de woning te ontvluchten.
De gewaarschuwde politie trof de overvaller in de woning niet meer aan en stelde een uitgebreid buurtonderzoek in waarbij gebruik gemaakt werd van een speurhond. De overvaller werd echter ook hier niet meer aangetroffen. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 35 jarige inwoner van Valkenburg is vrijdagmorgen 14 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist bleek omstreeks 01.00 uur bij een routinecontrole op de Tudderenderweg te Sittard. De automobilist die de politieauto vermoedelijk had zien naderen bracht zijn auto tot stilstand en doofde de lichten van zijn auto om aan een controle te ontkomen. De politie die daarop de bestuurder controleerde rook bij hem een alcoholgeur. Een alcoholblaastest bevestigde daarop nog eens het alcoholgebruik van de bestuurder. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.1. en 1.2 promille. Tegen de inwoner van Valkenburg werd proces-verbaal opgemakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur.

Geleen, personenauto over de kop geslagen bij verkeersongeval: Een 16 jarige inwoner van Grevenbicht is donderdag 13 juni 2002 bij een verkeersongeval op de Oude Postbaan te Geleen gewond geraakt. De automobilist reed omstreeks 18.00 uur over de Postbaan komende uit de richting van de Oude Bergerweg en wilde in de richting van Grevenbicht rijden. Naar zijn verklaring moest hij uitwijken voor een tegenligger die gedeeltelijk op zijn rijbaan was gekomen. Zij auto raakte daarbij van de weg en kwam met de rechterwielen in de berm terecht. De automobilist raakte daarbij de macht over het stuur kwijt en reed daarna tegen een boom waarna de auto gelanceerd werd waarbij deze op zijn kop terecht kwam. Omstanders hebben het slachtoffer uit de auto weten te halen. De omstanders wisten een van de deuren van de auto te openen waarop de bestuurder op eigen kracht zijn auto kon verlaten. Een ambulance heeft het gewonde slachtoffer (letsel onbekend) overgebracht naar het Maaslandziekenhuis waar het slachtoffer ter observatie voor een nacht werd opgenomen. Het is een wonder dat het slachtoffer gelet op de totaalschade van de auto niet ernstiger gewond is geraakt. De auto is door een bergingsbedrijf weg getakeld. De politie zal mede gelet op de leeftijd van de bestuurder van het verkeersongeval proces-verbaal opmaken.