Ingezonden persbericht


Nieuwe bestuurssamenstelling van FENIT

WOERDEN, 14 juni 2002

Op 13 juni 2002 heeft de Algemene Ledenvergadering de heer Wim Beltman benoemd tot nieuwe voorzitter van FENIT. Tot het bestuur van FENIT is verder de heer Michel van der Bel, General Manager van Microsoft Nederland BV, toegetreden.

Wim Beltman volgt de heer Henk Broeders op, die voorzitter is geworden van Nederland~ICT. Wim Beltman is Managing Director van Sun Microsystems Nederland BV en sinds 1998 lid van het bestuur. Henk Broeders is directievoorzitter van Cap Gemini Ernst & Young en blijft als lid deel uitmaken van het bestuur van FENIT.

De Federatie van Nederlandse ondernemingen in de Informatietechnologie (FENIT) is de branchevereniging van ondernemingen, die werkzaam zijn op het gebied van de informatietechnologie: hardware, software en IT-dienstverlening. Meer dan 230 IT-bedrijven hebben zich inmiddels verenigd in FENIT. Met een gezamenlijke omzet van ¤ 11,7 mld in 2001 vertegenwoordigen deze bedrijven ruim 80% van de totale Nederlandse IT-markt.

FENIT vormt sinds 13 juni 2001 samen met ICT Telecom, VIFKANTEC, de stichting ICT Milieu en de Werkgeversvereniging ICT de federatie Nederland~ICT. Nederland~ICT behartigt de belangen voor de gehele ICT-sector in Den Haag en Brussel.

Bijlage:
Bestuurssamenstelling FENIT


---
Noot aan de redactie (