Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 14-06-2002
Persberichten van 14 juni
Martin Panman 0651611628

Tanken zonder te betalen

BEILEN Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat er een automobilist bij een benzinepomp aan de A28 in Beilen stond die vorige week zijn benzine niet betaald had. De oplettende pomphouder herkende de man om dat vorige keer een foto van de verdachte was genomen, toen hij niet betaalde bij een benzinepomp aan de andere kant van de weg. Voordat de verdachte nu weg kon rijden werd hij aangehouden door de een medewerker van het benzinestation en overgedragen aan de politie. Het gaat om een 35 jarige man uit Dinxperlo.

Ytong over de weg

MEPPEL - Vrijdagmiddag vetrok op de Industrieweg in Meppel een vrachtwagen beladen met 28.00 kilo platen Ytong. In een bocht in de weg verloor de vrachtwagen een grote hoeveelheid van die platen. Ze kwamen gedeeltelijk op de weg en op een groenstrook terecht. Gelukkig fietsten og liepen daar geen mensen, waardoor niemand gewond werd. De 31 jarige bestuurder uit Nederweerd kwam met de schrik vrij.

Fietspad versperd door jongelui

ASSEN Vrijdagmorgen gebeurde er een ongeval op de Oude Molenstraat in Assen. Een vrouw uit Assen reed op haar fiets over het fietspad naast de Oude Molenstraat. Achter haar reed een 28 jarige vrouw op een bromfiets. Omdat de doorgang van het fietspad versperd werd door vier jongens, twee met een fiets en twee met een bromscooter, moest zowel de fietster als de bromfietster uitwijken. Daarbij raakte de bestuurster van de bromscooter de vrouw op de fiets voor haar. Beiden kwamen daardoor te vallen. De vrouw op de bromfiets werd bij haar val licht gewond de vrouw op de fiets werd behoorlijk gewond aan haar hoofd. Met een ambulance is zij overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Na het ongeval zijn de vier jongelieden vertrokken zonder zich te bekommeren om de slachtoffers. De politie stelt een verder onderzoek in.

Geluidsoverlast

EMMEN Donderdagavond kreeg de politie een melding van geluidsoverlast uit een woning aan de Torflang in Emmen. In de woning bleek de stereo-installatie veel te hard aan te staan. Omdat er vaker was geklaagd, ging de politie over tot inbeslagname van de apparatuur. De 19 jarige bewoner verzette zich daarbij en begon te schoppen en te slaan. De jongeman is daarop aangehouden en samen met zijn muziekinstallatie overgebracht naar het politiebureau. De Emmenaar krijgt een proces-verbaal.