NIPO

27 april 2002

Nederlander wil Islamitische school aan banden;
85% bevolking wil controle op ondemocratische uitspraken

HILVERSUM - Een overgrote meerderheid van de Nederlanders (85%) vindt dat er op Islamitische scholen gecontroleerd moet worden of er uitspraken worden gedaan die in strijd zijn met onze democratische regels. Bijna driekwart (72%) vindt dat die controle ook mag plaatsvinden in moskeeën. Dat blijkt uit een 2Vandaag/ NIPO onderzoek naar "integratie". Het onderzoek werd gehouden onder 934 personen.

Uit datzelfde onderzoek blijkt dat bijna driekwart (73%) vindt dat allochtonen mogen worden teruggestuurd naar het land van herkomst, als ze na vijf jaar de Nederlandse taal niet spreken. Meer dan de helft (59%) is tegen het verplicht laten verhuizen van mensen, om allochtonen beter te spreiden. De Nederlandse bevolking is ten zeerste verdeeld over de vraag of de grenzen moeten worden gesloten voor asielzoekers: 47% vindt van wel, 45% vindt van niet.

Bij publicatie of verspreiding gelieve de bron: 2Vandaag/ NIPO, het marktonderzoekinstituut te vermelden. Voor eventuele vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met Remco Frerichs (tel: 020-5225 479) of met Hein Bruinewoud (tel: 06-53780374) van 2Vandaag.

Wilt u op de hoogte blijven van andere gratis publicaties in de toekomst, dan kunt u zich abonneren op onze attenderingsservice.