Provincie Groningen

Groningen, 12 juni Persbericht nr. 109

Uitnodiging aan de pers

Gedeputeerden Bleker en Boertjens bezoeken asielzoekersproject 'Back to Work' in Groningen

Op vrijdag 14 juni aanstaande van 13.30u tot 15.00u brengen gedeputeerden Henk Bleker (Welzijn) en Joop Boertjens (Economische Zaken en Arbeidsmarktbeleid) een bezoek aan het ICT Learning Center in Groningen (Neutronstraat 7/16). U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Het ICT Learning Center heeft een pilot ICT -opleiding voor twaalf hoger opgeleide asielzoekers verzorgd. De opleiding is een onderdeel van het asielzoekersproject Back to Work. Op 14 juni ronden de deelnemers het theoretische gedeelte van hun opleiding af. De gedeputeerden verrichten de opening van de officiële website van het project Back to Work en overhandigen de opleidingscertificaten aan de deelnemers. Daarna is er mogelijkheid om kennis te maken met de cursisten en opleiders.

Het project Back to Work ontwikkelt een leerwerk traject voor verschillende groepen asielzoekers. Het belangrijkste doel is door middel van sociale activering, opleiding en arbeidsinpassing de zelfstandigheid, het kennisbehoud en de maatschappelijke acceptatie en integratie van asielzoekers te bevorderen. Ook worden asielzoekers op deze manier beter toegerust en voorbereid op doormigratie of terugkeer naar het land van herkomst.