Gemeente Amersfoort

Robert Tuizenga, rector van het Johan van Oldenbarneveltgymnasium, ontvangt Koninklijke Onderscheiding uit handen van loco-burgemeester E. Geluk-Hennink ter gelegenheid van de afsluiting van het jubileumjaar van het gymnasium in de Flint.

datum: 14 juni 2002

De heer drs. R. Tuizenga ontvangt een koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester E. Geluk-Hennink op vrijdag 14 juni om 21.00 uur tijdens de feestelijke en plechtige afsluiting van het jubileumjaar ter gelegenheid van het 625-jarig bestaan van het gymnasium.

De heer Tuizenga krijgt de onderscheiding uitgereikt wegens zijn maatschappelijke verdiensten op het gebied van het gymnasiaal onderwijs in Amersfoort, alsmede uit zijn functie voorvloeiende nevenactiviteiten.

Robert Tuizenga was 30 jaar verbonden aan het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt; eerst als docent en vanaf 1975 als rector. Hij was een niet aflatend voorvechter en inspirator van het zelfstandige gymnasium dat in 2000 door het Regulier School Toezicht werd gekwalificeerd als "een goed gymnasium met bij de mogelijkheden van de leerlingen passend onderwijs en met goede prestaties". Rector Tuizenga toonde zich strijdbaar en vasthoudend toen in de jaren '80 het voortbestaan van de school op het spel stond. Hij geldt als een inspirerend manager.

De heer Tuizenga heeft zich persoonlijk ingespannen een oud-leerlingenbestand van de grond te tillen. Ook worden er onder zijn leiding cultuurreizen naar het buitenland georganiseerd en komen er uitwisselingen tussen leerlingen tot stand. Hij vervult de functie van adviseur van de Stichting Vrienden van het Johan van Oldenbarneveltgymnasium, samengesteld uit de ouderraad, schoolbestuur, rector en 1400 oud-leerlingen.

De heer drs. R. Tuizenga wordt bij Koninklijk besluit van 7 juni 2002 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.