Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-06-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 15.20 u) Zaterdag, 15 juni 2002

District Kerkrade

Kerkrade; granaat
Afgelopen vrijdagavond kreeg de politie een melding dat iemand die zijn hond aan het uitlaten was, op een veldje aan de Kasperenstraat in Kerkrade een granaat / explosief had gevonden. De politie die terplaatse ging waarschuwde vervolgens het Explosieven Opruimingscommando (EOC). Die stelde vast dat het ging om een granaat uit Tweede Wereldoorlog. De EOC heeft de granaat vannacht vervolgens overgebracht naar een terrein aan de Roda JC-Ring alwaar het explosief veilig tot ontploffing werd gebracht en onschadelijk werd gemaakt.

Landgraaf; gesignaleerd
Bij controle afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op het Raadhuisplein in Landgraaf van een 35-jarige man uit Brunssum bleek dat de man gesignaleerd stond voor een nog openstaande (verkeers-)boetes van totaal Euro 487,36. De Brunssummer werd in afwachting van het of meteen betalen van de openstaande boetes, of voor het ondergaan van de vervangende hechtenis (totaal 17 dagen) in het politiebureau ingesloten.

Vaals; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Maastrichterlaan in Vaals betrapten afgelopen vrijdagnamiddag een tweetal mannen bij diefstal van kleding. Het winkeldiefstalarm ging namelijk af waarop beide mannen het meteen op een lopen zetten en naar buiten renden, daarbij achtervolgd door winkelpersoneel. Op de Dr. Schaepmanstraat werden beide verdachten, twee mannen (28/33) uit Sweikhuizen, mede met hulp van passanten in de kraag gevat. Bleek dat zij een zestal joggingbroeken van het winkelbedrijf bij zich hadden ter waarde van totaal 150,- Euro. Beide verdachten werden aan de gewaarschuwde en inmiddels gearriveerde politie overgedragen. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.