Ingezonden persbericht


Persbericht

Het Keringhuis heeft de zomer in haar bol !!

Hoek van Holland, 3 juni 2002,

Vanaf 15 juni gaat in het Keringhuis het zomerprogramma weer van start. Van 15 juni tot en met 15 september worden in informatiecentrum het Keringhuis interessante activiteiten georganiseerd.

In deze periode niet alleen in de weekenden instaprondleidingen, maar elke dag! Door week is er elke dag een instaprondleiding om 13.30 uur. De instaprondleiding duurt 1,5 uur. Eerst wordt de Nat en Droog video vertoont, waar informatie gegeven wordt over hoog water vanuit zee en in de rivieren. Hierna krijgt u uitleg in de expositie Natte voeten, droge voeten en bij de bewegende maquette van de stormvloedkering. Als afsluiter bezoekt u het buitenterrein zodat u de Maeslantkering van dichtbij kunt ervaren. Dit alles voor ( 3.00 per persoon, kinderen voor ( 1.20. Reserveren kan maar hoeft niet.

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni worden ook in het Keringhuis de Zuid Hollandse Waterdagen georganiseerd. Op vrijdag is er een programma voor scholen en een gratis instaprondleiding voor kinderen om 15.30 uur. Deze rondleiding heeft als thema Levend Water en wordt gecombineerd met een puzzeltocht met hetzelfde thema.

Zaterdag 22 juni zal een boeiende dag worden met diverse activiteiten. Zo zijn er diverse vormen van gratis vervoer om vanaf station Hoek van Holland een bezoek te brengen aan de Maeslantkering. Voor de boot en de fiets is de NS-station Hoek van Holland Haven het opstappunt. U kunt zich opgeven voor de fietstocht bij het Keringhuis: 0174-511222.

Om 11.00 zal de uitreiking zijn van de glooiingsstenen wedstrijd en om 14.00 uur zal het kunstwerk Waar is de Maeslantkering? van Jacqueline Heerma geopend worden.

Tussendoor zijn er de hele dag gratis rondleidingen. Meer informatie over deze dagen is te verkrijgen bij het Keringhuis: 0174-511222.

Het Keringhuis is nu nog beter toegankelijk voor buitenlandse touristen. Er is nu een routing (handleiding) in het engels en duits voor de expositie aanwezig, waardoor buitenlandse touristen in hun eigen taal de informatie kunnen lezen.

Nu te koop in het Keringhuis: Het boek Het Holland Kompas van dhr. F. S. Hoep, over 200 jaar watergeschiedenis in ons laaggelegen landje. Nu slechts voor ( 21.00 (ook in het engels).

In informatiecentrum het Keringhuis is een tentoonstelling over de stormvloedkering ingericht, waarbij de bezoeker centraal staat: deze kan zelf interactieve presentaties en computerspelletjes bedienen. Daarnaast is er een tentoonstelling Nat & Droog, vanuit een grasgroene dijk kan men een huiskamer bekijken die ondergelopen is met water en minimensjes aan de slag zien met water in de polder.

Verder is er vanuit het restaurant een prachtig uitzicht op de stormvloedkering en de voorbijvarende schepen. Eet hier het broodje Bolscharnier voor maar ( 2 !!!

Openingstijden het Keringhuis

ma t/m vr van 10.00 tot 16.00 uur

za en zo en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur