Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 13.15 uur

Verboden in te rijden

MAARSSEN De politie hield vrijdagmiddag 14 juni een controle op de Burg. Huydecoperweg naar aanleiding van klachten van de stratenmakers die daar werkzaamheden verrichten. Ter plaatse is de weg tijdens de werkzaamheden afgesloten aan beide zijden. Veel automobilisten negeerden het verbod. Dit bleek ook wel bij de controle in twee uur tijd werden 32 automobilisten bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring. De politie zal de komende weken de controle herhalen.

Ongeval letsel

LOENEN a/d VECHT Op zaterdag 15 juni vond om 09.50 uur een aanrijding plaats op de Oostkanaaldijk, waarbij een 78-jarige inwoner van Naarden letsel opliep. De Utrechter reed met zijn bestelauto over de weg in de richting van de Amsterdamse weg. In de bocht hield hij vermoedelijk niet voldoende rechts en reed met de linkervoorzijde tegen de linkervoorzijde van een tegemoet komende bestelauto aan, bestuurd door een 75-jarige inwoner van Rijsenhout. De inwoner van Naarden werd met nek- en borstletsel overgebracht naar het A.M.C. in Amsterdam. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Belediging

WOERDEN Op zondag 16 juni om 03.10 uur was een groep jongeren luidruchtig aanwezig op het Stationsplein. Het betrof een 20-tal jongeren met auto`s waaruit luide muziek kwam. Toen de politie hen verzocht zich te verwijderen werden zij beledigd door een van de jongeren. De agenten werden op een gegeven moment weggeroepen voor een dringende melding en kwamen enige tijd later weer terug op het plein. Er bevond zich nog steeds een groep luidruchtige jongeren.

De agenten vorderden van hen om weg te gaan. Een aantal voldeed hieraan maar de man die de agenten eerder beledigde begon nu ook weer beledigingen te uiten naar de politie. Hierop werd hij aangehouden. Het betrof een 20-jarige inwoner van Woerden. Hij werd ingesloten voor belediging en openbare dronkenschap. De rest van de groep verdween na de aanhouding.