Gemeente Roermond

Roermond, 18 juni 2002

Publieksenquete over profiel nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Roermond gaat de Roermondse bevolking via een enquete een rol geven bij het opstellen van het profiel voor een nieuwe burgemeester. Voor de uitvoering van deze publieksenquete is het bureau Interfusion Marketing Consultancy uit Roermond in de arm genomen.

Medewerkers van dit bureau zullen de komende dagen via de telefoon contact leggen met 400 stemgerechtigde Roermondenaren. Deze burgers mogen daarbij aangeven welke kenmerken een nieuwe burgemeester naar hun mening in elk geval moet hebben. Elk telefoongesprek duurt ongeveer 5 minuten.

De gemeenteraad roept burgers die gebeld worden op hun medewerking te verlenen aan dit onderzoek. De resultaten van de telefonische enquete zullen worden verwerkt in een rapport. Bij het opstellen van de profielschets zullen de leden van de vertrouwenscommissie rekening houden met de inhoud van dit rapport en dus met de wensen van de burgers.

De profielschets voor de nieuwe burgemeester wordt in een extra raadsvergadering op donderdag 27 juni om 19.00 uur door de gemeenteraad gepresenteerd aan de gouverneur van de provincie Limburg. Deze raadsvergadering is op televisie te volgen via kanaal 63+.