Gemeente Ambt Montfort


rijbewijs


* Vaccinatiecampagne Nekkramp (Meningokokken C)
* Rooien laanbomen Julianalaan te Posterholt. Vaccinatiecampagne Nekkramp (Meningokokken C) Er wordt een landelijke inhaalcampagne georganiseerd voor kinderen van 1 tot en met 18 jaar tegen de meningokokkenziekte variant C beter bekend als nekkramp. Voor de gemeenten Ambt Montfort, Maasbracht en Echt zal dit plaatsvinden op dinsdag 18 juni in sporthal In de Bandert te Echt.
Vanaf augustus 2002 wordt de vaccinatie tegen de variant C van de meningokokkenziekte opgenomen in het reguliere vaccinatieprogramma. Alle kinderen die 14 maanden worden krijgen vanaf die datum een vaccinatie aangeboden. Om ook de kinderen die deze vaccinatie nog niet gehad hebben te beschermen vindt deze inhaalcampagne plaats.

Omdat er onvoldoende vaccin beschikbaar is wordt de helft van de kinderen voor de zomervakantie en de helft van de kinderen na de zomervakantie geënt.

Vóór de zomervakantie:

- kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 5 jaar (geboren tussen
1-6-1996 en 1-6-2001);

- kinderen in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar (geboren tussen
1-6-1983 en 1-6 1987).


Ná de zomervakantie:

- kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar (geboren tussen
1-6-1987 en 1-6-1996).


UITNODIGING
Alle kinderen die voor enting in aanmerking komen ontvangen een brief met daarin de dag en het tijdstip van de enting. Vanwege het grote aantal vaccinaties en de organisatie daaromheen kan niet worden afgeweken van het tijdstip van de oproep. Alleen scholieren van 15 tot en met 18 jaar die op 18 juni een herexamen, proefwerk of tentamen hebben kan een uitzondering gemaakt worden. Zij kunnen op 18 juni aan het einde van de middag alsnog gevaccineerd worden.

ROUTE
Sporthal in de Bandert is gemakkelijk te vinden. Vanuit Ambt Montfort de Rijksweg volgend richting Echt ligt de sporthal zichtbaar aan de rechter kant.
Bij het eerste kruispunt rechtsaf, bij het politiebureau weer rechts af en u komt bij de parkeerplaats van de sporthal. Wanneer u niet met de fiets kunt komen wilt u bij voorkeur deze route volgen om de verkeersstroom in goede banen te leiden. De fietsers kunnen hun fiets stallen op het grasveld bij de sporthal.

OVERLAST
Omdat op de dag van de enting enkele duizenden kinderen geënt moeten worden kan dit voor de omwonenden van de sporthal in de Bandert enige overlast veroorzaken. Wij vragen hier begrip voor.

INFORMATIE
De GGD Noord- en Midden Limburg heeft een gratis informatienummer 0800-0230518. Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u hier terecht voor informatie. Ook op de internetsite www.ggdnml.nl en het landelijke informatienummer van postbus 51, tel. (0800) 3008051 is informatie te krijgen.
Rooien laanbomen Julianalaan te Posterholt. De bomen in de Julianalaan te Posterholt worden om de riolering te beschermen tegen verdere beschadigingen en/of verstoppingen door wortels verwijderd. De gemeente heeft eerder het hoofdriool wegens verstopping laten vrijmaken van wortels.

In het najaar 2002 zullen op dezelfde plaatsen nieuwe laanbomen geplant worden. De bewoners hebben een keuze kunnen maken in de nieuw te planten boom. Door een meerderheid van voorkeur is de keuze gevallen op de Bol-es (Fraxinus ornus ´Meczek).

WERKZAAMHEDEN
Om de veiligheid van de burger te garanderen zal de weg op dinsdag 11 juni 2002 worden afgesloten. Het doorgaand verkeer zal plaatselijk omgeleid worden. De wegafsluiting geldt op de betreffende dag van 07:30 uur tot 16:00 uur. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Patrick Janssen tel. (0475)-538875.