Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 juni 2002
·

Verdachte poging brandstichting aangehouden Katwijk
De politie heeft op zaterdag 15 juni omstreeks 01.30 uur een 22-jarige Katwijker aangehouden op verdenking van poging brandstichting aan een personeneauto. De politie had eerder een melding gekregen dat de verdachte over een geparkeerde auto aan de Badstraat had gelopen. Daarnaast zou hij een ruitenwisser hebben vernield. Een getuige zag de verdachte weglopen in de richting van de Sluisweg. De politie trof de verdachte zittend aan bij personenauto op een parkeerterrein aan de Sluisweg. De politie trof daarbij een auto aan met een losgedraaide benzinedop en materiaal gestoken in de benzinetank. De verdachte werd aangehouden voor vernieling van een auto en poging brandstichting. De verdachte wordt op dinsdag 18 juni voorgeleid.

Poging beroving Rijpwetering
Een 76 jarige vrouw uit Rijpwetering is maandag 17 juni omstreeks 11.35 uur bijna van haar tas beroofd. De vrouw liep over de Oude Adeselaan toen er naast haar een auto stopte waarvan de bijrijdster de weg vroeg. Tijdens dit gesprek trok de vrouw opeens de tas van de Rijpweteringse uit handen. Nadat ze had verteld dat er geen geld in de tas zat, liet de onbekende vrouw de tas los en reed ze weg. Het ging om vermoedelijk een rode auto.

Aanrijding met gewonden Valkenburg
Maandag 17 juni vond omstreeks 12.30 uur een aanrijding plaats op de Dr. Ir. Tjalmaweg. Een 22-jarige automobiliste reed met haar auto in de richting van Katwijk toen zij uitweek naar de linkerrijbaan. Hierbij kwam zij in botsing met de auto van een 36 jarige automobilist uit Vlaardingen. Vervolgens werd ook de auto van een 44 jarige automobiliste uit Alphen geraakt en werd de auto van een 45 jarige man uit Leiderdorp uit frontaal geraakt. In totaal zijn zeven betrokkenen bij de aanrijding, waaronder inzittenden in verband met onder andere nekklachten naar het LUMC, het Rijnland ziekenhuis en het Bronovo vervoerd. De Tjalmaweg is tijdens de afhandeling van de aanrijding geheel afgesloten geweest.

Aanhoudingen na diefstal Leiden
Een 27 jarige man uit Leiden is maandag 17 juni omstreeks 13.00 uur in conflict geraakt met een hem onbekende man. De Leidenaar stond op de Oude Rijn toen hem een gouden sieraad te koop werd aangeboden. Tijdens dit gesprek griste de verkoper echter de zonnebril van het hoofd van de Leidenaar. De Leidenaar en een getuige zetten daarop hun fietsen voor de twee auto's waar de verkoper kennelijk mee waren. Zij lieten zich echter daardoor de weg niet versperren en reden op het tweetal in. Eén auto wist daardoor inderdaad te ontkomen. De andere auto werd het wegrijden belet doordat de Leidenaar de autosleutels uit het contact van de verkoper wist te trekken. De ingeseinde politie heeft de man, een 50 jarige man uit Boekarest, aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Beroving Leiden
Een 21 jarige vrouw uit Leiden is maandag 17 juni omstreeks 09.45 uur beroofd van haar tas. De vrouw reed op haar fiets op de Willem de Zwijgerlaan. Op de kruising met de Haarlemmerweg werd zij aangesproken door een automobilist die de weg vroeg. Tijdens dit gesprek trok de man opeens de tas van de arm van de vrouw en reed weg. Het zou gaan om een donkergekleurde auto. De vrouw mist nu onder andere haar gsm.


jongen buitenbewust na gebruik drugs Leiden
De politie stelt een onderzoek in naar de verkoop en gebruik van drugs verhandeld uit een zaak in Leiden. Een 14-jarige Alphenaar raakte na het gebruik van de drugs tot twee keer toe buitenbewustzijn. De Alphenaar is met nog vijf leeftijdsgenoten op vrijdagavond 14 juni naar Leiden gegaan waar twee van hen softdrugs hebben gekocht in een zaak. Het zestal heeft onderweg naar Alphen aan den Rijn de drugs ingenomen.
Naar aanleiding van dit geval dat er aan minderjarige softdrugs werd verkocht gaat de politie de controle op de coffeeshops verhogen. Aan jongeren onder de leeftijd van 18 jaar mag geen softdrugs worden verkocht.
Daarnaast wijst de politie erop dat de minderjarige jongeren heel voorzichtig moeten zijn met het gebruik van softdrugs, in hoeveelheid maar ook in combinatie met verschillende soorten softdrugs en ook in combinatie met alcohol. Ouders kunnen het gebruik van drugs ook bespreekbaar maken met hun kinderen om ernstige gevallen als hierboven genoemd te voorkomen. Informatie over drugs zijn bijvoorbeeld te verkrijgen bij de GGD en bibliotheek.

Onder invloed Reeuwijk
De politie heeft dinsdagnacht 18 juni rond 05.00 uur een 19-jarige Reeuwijker aangehouden wegens rijden onder invloed. De Reeuwijker reed op het Reeuwijkse Hout. De man had geen rijbewijs bij zich en bevestigde te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees 465 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Ongeval Moordrecht
Een 21-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel is dinsdagnacht 18 juni na een ongeval op de Schielandse Hoge Zeedijk met rugletsel naar het Groenehartziekenhuis gebracht. Een tegenligger op de dijk, een 51-jarige man uit Gouderak, hield niet voldoende rechts waardoor beide automobilisten tegen elkaar aan botsten. De Nieuwerkerker raakte hierdoor van de dijk af, werd uit de auto geslingerd en kwam uiteindelijk onder de auto terecht. Omstanders hebben de man onder de auto vandaan gehaald.

Meisje vast met voet onder water Woubrugge
Een 10-jarig meisje uit Woubrugge is maandagavond 17 juni rond 19.00 met haar voet vast komen te zitten toen ze aan de Plasdijk van een steiger in het water was gesprongen. Ze kwam vast te zitten doordat ze met haar voet in een scherp voorwerp was terechtgekomen. Twee hulpverleners hebben haar boven water gehouden. De brandweer heeft met behulp van duikers de voet van het meisje los gemaakt. Hierna is zij naar het Rijnlandziekenhuis gebracht.

Snorfietser valt Leiderdorp
Een 61-jarige Leidenaar is maandag 17 juni rond 19.40 uur op de Zijldijk met zijn snorfiets gevallen. Waarschijnlijk kwam hij eerst in de berm terecht waarna hij een val niet meer kon vermijden. De man is naar het Rijnlandziekenhuis gebracht met verwondingen boven het oog. In het ziekenhuis is ook een bloedproef afgenomen omdat agenten een alcohollucht roken.

Inbraak Leiden
In een woning aan de Van 't Hoffstraat is maandag 17 juni ingebroken. Toen de bewoners tegen de avond thuiskwamen, zagen zij dat een bovenlichtje was opengebroken en dat de achterdeur geopend was. Uit de woning is gereedschap meegenomen.

Inbraak Leiden
In een woning aan de Gekroonde Liefdepoort is maandag 17 juni ingebroken. Men is binnengekomen door de achterdeur te forceren. Uit de woning is een laptop meegenomen.

Geweld Leiden
De politie heeft dinsdagnacht 18 juni rond 01.30 uur drie mannen van 19 jaar uit Katwijk, Duiven en Leiden aangehouden op verdenking van mishandeling van twee mannen. Een van hen, een 27-jarige man uit Uithoorn, heeft inmiddels aangifte gedaan. De ander verkeerde te veel onder invloed van alcohol om een verklaring af te kunnen leggen. Het tweetal zou in het Noorderplantsoen door het drietal met bierflesjes zijn geslagen om onbekende reden. De Uithoorner hield hier een snee op het hoofd aan over. De ander had een dichtgeslagen oog en gescheurde kleding. De politie onderzoekt de zaak.