KERK VAN JEZUS CHRISTUS
http://www.kerkvanjezuschristus.nl

Eerste Nederlandse tempel in Zoetermeer open voor publiek

PERSBERICHT

Eerste Nederlandse tempel in Zoetermeer opent haar deuren voor het publiek

Amstelveen, 18 juni 2002. De eerste Nederlandse tempel van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (door sommigen ook wel mormonen genoemd), zal haar deuren openen voor het publiek. Het open huis van deze tempel in Zoetermeer zal naar verwachting duizenden bezoekers trekken. De openbare rondleidingen zullen starten op 17 augustus tot en met 31 augustus behalve op zondag 18 en 25 augustus.

Tijdens het open huis heeft het publiek gratis toegang tot wat de leden van de kerk 'het Huis des Heren' noemen; een heilig gebouw uitsluitend gebouwd voor speciale plechtigheden die betrekking hebben op het gezin vanuit een eeuwig perspectief.

Na afloop van het open huis wordt de tempel gesloten ter voorbereiding op de officiële inwijding. Na de traditionele hoeksteen ceremonie wordt de tempel op 8 september 2002 ingewijd. Na deze inwijding is de tempel uitsluitend toegankelijk voor leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen die in harmonie leven met christelijke principes.

Hans Noot woordvoerder voor de Kerk in Nederland zegt: 'Wij openen de tempel voor het publiek omdat wij graag willen dat zij onze relatie met Jezus Christus en onze toewijding aan het welzijn van gezinnen beter begrijpen. Wij weten zeker dat het een bekend punt wordt in Zoetermeer, net zoals dit is gebeurd in andere steden in de wereld waar dergelijke gebouwen staan. Recent kwam onze tempel in Salt Lake City vaak in beeld tijdens de Olympische Winterspelen'.

Op 15 augustus 2002 wordt om 10.00 uur een persconferentie gehouden inclusief een complete rondleiding door de tempel. Journalisten kunnen zich per e-mail alvast hiervoor aanmelden via
mediahulp@kerkvanjezuschristus.nl. Meer informatie volgt in de komende maand.

Einde bericht

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is één van de snelst groeiende christelijke kerken ter wereld met meer dan 11 miljoen leden. De kerk vult het evangelie van Jezus Christus op een praktische manier in door o.a. mensen te helpen bij het opbouwen van gelukkige en sterke gezinnen. Ook stimuleert zij genealogie als middel om de banden met onze voorouders te versterken. Het hoofdkantoor van de kerk is gevestigd in Salt Lake City (Utah) in de Verenigde Staten. Gordon B. Hinckley is profeet en president van de kerk.

Voor verdere inlichtingen:
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen Ineke den Hollander - Tel.023-5263517
mediahulp@kerkvanjezuschristus.nl

The Communication Force
Klaas Klunder - Tel. 020-5470199 / 06-53225840
klaask@communicationforce.com

18 jun 02 13:33