Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-06-2002
Persberichten district Sittard (HP 12.25) Dinsdag 18 juni 2002

Geleen, rectificatie persbericht:
Op donderdag 13 juni 2002 vond op de Oude Postbaan te Geleen een verkeersongeval plaats waarbij een inwoner van Grevenbicht gewond raakte.
De automobilist uit Grevenbicht moest op de Oude Postbaan uitwijken voor een tegenligger die gedeeltelijk op zijn rijbaan was gekomen. Zijn auto raakte daarbij gedeeltelijk van de weg en kwam in de berm terecht waar de bestuurder de macht over het stuur verloor. De auto botste daarna tegen een boom en kwam op zijn kop terecht. Omstanders konden de deur van de zwaar beschadigde auto openen waarna de bestuurder op eigen kracht zijn auto kon verlaten. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen.
Het persbericht, opgemaakt d.d. 14 juni, vermeldde dat de bestuurder een 16 jarige inwoner van Grevenbicht zou zijn. Dit blijkt niet juist te zijn. De bestuurder had de leeftijd van 19 jaar. De laatste zin uit het persbericht, dat tegen de bestuurder gelet op zijn leeftijd proces-verbaal zou worden opgemaakt, is dan ook niet correct.

Geleen, auto gestolen bij inbraak/ verdachte aangehouden: Een 46 jarige inwoonster van Geleen is dinsdagmorgen 18 juni 1002 door de politie na een korte achtervolging aangehouden. De bestuurder van de vluchtauto wist te ontkomen.
Een politiepatrouille zag dinsdagmorgen omstreeks 03.00 uur een personenauto met hoge snelheid over de Jos Klijnenlaan te Geleen rijden. De auto werd door de patrouilleauto nagereden om te worden gecontroleerd. Mogelijk heeft de bestuurder dit bemerkt en bleef met hoge snelheid rijden. Op de kruising met de Boerhaavestraat te Geleen schoot de vluchtauto uit een bocht en kwam in de tuin van een woning tot stilstand. De bestuurder wist snel uit te stappen en kon ontkomen. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat meer. In de auto werd op de passagiersplaats naast de bestuurder een 46 jarige inwoonster van Geleen aangetroffen, terwijl in de auto onder andere enkele Nederlandse bankbiljetten en een schroevendraaier werden aangetroffen. Deze bleken ontvreemd te zijn bij een woninginbraak. De 46 jarige inwoonster van Geleen werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De aangehouden vrouw bleek ook enkele spullen afkomstig van een inbraak in haar bezit te hebben. De inbraak bleek gepleegd te zijn in een woning aan de Begoniastraat te Geleen. Bij onderzoek van de politie bleek de toegang tot de woning verschaft te zijn door een deur te forceren. De woning werd geheel doorzocht. De in de woning aangetroffen autosleutels werden o.a. ontvreemd waarna de dieven ook de auto wegnamen. De politie stelt een verder onderzoek in naar de gevluchte twee verdachte.

Sittard, snelheidscontrole:
Naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving van de Hemelsley te Sittard over het te hard rijden heeft de politie op maandag 17 juni 2002 een snelheidscontrole gehouden op de genoemde straat. Tussen 13.00 en 14.30 uur controleerde de radarauto van de politie de snelheid van 394 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 39 bestuurders harder bleken te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Sittard, autokraker aangehouden:
De politie heeft maandagavond 17 juni 2002 een 26 jarige inwoner van Sittard aangehouden verdacht van een poging tot inbraak in een geparkeerde personenauto.
Een getuige zag maandagavond omstreeks 22.25 uur een onbekende man op de Putstraat te Sittard lopen in de buurt van een geparkeerde personenauto. Toen de onbekende man daarna met voorwerp een poging deed de auto open te breken waarschuwde de getuige de politie. De politie trof de door de getuige omschreven man nog op de Putstraat aan en heeft hem aangehouden. Hij werd daarna voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De aangehouden man bleek in het bezit te zijn gewest van een schroevendraaier die de politie heeft aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. De politie stelt een verder onderzoek in.