Gemeente Hoogeveen

19 juni 2002

* Ministerie VROM houdt onderzoek woningbehoefte *
* Raad Hoogeveen houdt vergadering *

* Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften *
* Wegafsluiting Ronde van Hoogeveen *

* Nieuw nummer melden storingen *

* Oranje fietsen in de aanbieding *

* Andere openingstijden zwembad De Dolfijn *
* Keuzemodellen Stationsgebied onderwerp van gesprek *
* Actie voor treintaxi *

+ Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Noordscheschut, deelplan Coevorderstraatweg 28 en 32 *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Ingekomen bouwaanvragen, bouwmeldingen, sloopaanvragen en sloopmeldingen *

+ Verleende bouw- en sloopvergunningen *
+ Meldingen amvb's *

+ Wet milieubeheer *

+ Verkeersbesluit gebied Nieuweroord *
+ Onherroepelijk goedgekeurd bestemmingsplan "West, deelplan politiebureau/gymturnzaal" *

+ Kapvergunningen *

+ Ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Westerbork, deelplan Middenraai 76 *

Ministerie VROM houdt onderzoek woningbehoefte

Eenmaal in de vier jaar houdt het ministerie van Volkshuisvesting, RuimtelijkeOrdening en Milieu (VROM) een groot landelijk onderzoek naar de woningbehoefte. Voor dit onderzoek worden meer dan 100.000 mensen van 18 jaar en ouder geënquêteerd. Gevraagd wordt naar hoe mensen feitelijk wonen en wat hun woonwensen zijn. Binnenkort gaat het onderzoek ook in Hoogeveen van start. Zo'n 600 huishoudens in Hoogeveen zullen worden benaderd voor hun medewerking aan het onderzoek.

Het woningbehoefte onderzoek is niet alleen voor het rijk van belang. Ook de gemeente en de corporaties hebben grote belangstelling voor de resultaten. Vandaar dat de gemeente en de woningcorporaties Domesta Woonstichting en Woonconcept het onderzoek in Hoogeveen meefinancieren.

Woonplan

Dick Doornbos, beleidsmedewerker volkshuisvesting van de gemeente, is zeer benieuwd naar de onderzoeksresultaten. "We hebben als gemeente net een woonplan vastgesteld waarin we constateren dat er meer moet gebeuren op het gebied van huisvesting voor starters en voor mensen die aangepaste woonvoorzieningen nodig hebben. Wij hopen dat het woningbehoefte onderzoek ons meer inzicht geeft in de aard en omvang van de tekorten in Hoogeveen".

Voor Bouke Brouwer en Patrick Besselink, beleidsmedewerkers bij Domesta en Woonconcept, is het onderzoek een belangrijke informatiebron voor het investeringsbeleid van hun corporaties. "Om de juiste woningen te bouwen moet je goed weten waar mensen nu en in de toekomst behoefte aan hebben. Wat voor soort woningen moeten we bouwen? In welke prijsklassen? In welke wijken? Waar moeten aantrekkelijke woonbuurten aan voldoen?".

Flinke respons

De resultaten van het onderzoek komen begin 2003 beschikbaar. Doornbos, Brouwer en Besselink zijn zeer benieuwd naar de uitkomsten. "Voor een betrouwbaar beeld hebben we in ieder geval wel een flinke respons nodig", aldus de drie beleidsmedewerkers.

Ook u kunt u benaderd worden voor een interview. U krijgt dan een brief met uitgebreide informatie over het onderzoek. Om te kunnen voorzien in de behoeften die onder de bevolking leven, is het belangrijk dat u uw mening geeft over uw wensen en verwachtingen op woon- en leefgebied. Het onderzoek gaat dus over hoe u woont en hoe u eventueel zou willen wonen.

Foto: Gerrit Boer

Wonen in Krakeel, een wijk waar volop gewerkt wordt om te kunnen voldoen aan de woonwensen die leven. Renovatie, nieuwbouw, veel nieuw groen en aanpassingen aan het openbaar gebied. (Foto: Gerrit Boer)

Raad Hoogeveen houdt vergadering

De Hoogeveense gemeenteraad vergadert donderdag 27 juni in het gemeentehuis in Hoogeveen. De vergaderding, die openbaar is, begint om 19.30 uur Op de agenda staat onder meer:

* Spreekrecht burger.

* Vragenronde.

* Ingekomen stukken.

* Voorstel tot benoeming bestuursleden GGD Drenthe.
* Voorstel vervanging college bij afwezigheid
* Vaststellen jaarverslag/jaarrekening 2001.
* Beschouwingen omtrent voorjaarsnota 2002 en vaststellen bijbehorende begrotingswijzigingen.

* Vaststellen Milieuprogramma 2002 - 2005.
* Beschikbaarstelling krediet in verband met bodemsanering Fabrieksweg en omgeving.

* Beschikbaarstelling krediet in verband met bodemsanering Stoekeplein 1.

* Beslissing op bezwaarschrift van de heer A. Mulderij met betrekking tot verzoek om planschadevergoeding.
* Toewijzen planschadeverzoek van de heer L. van Eck.
* Toewijzen planschadeverzoek van de heer H.J.A. Mensink en mevrouw J. van der Linde.

* Begrotingswijziging(en) van de algemene dienst 2002.
Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften

De bezwaarschriftencommissie houdt woensdag 26 juni openbare hoorzittingen in commissiekamer 1 in het gemeentehuis. De agenda ziet er als volgt uit:

14.45 uur:
Bezwaarschriften van mr. F. Sieders namens A. Roossien tegen de besluiten van burgemeester en wethouders van 29 november 2001 en 19 april 2002 over de stillegging van de bouw van een nieuwe hondenkennel en een dwangsombeschikking.

15.15 uur:
Bezwaarschrift van L.P. Berg namens I.J. Vos-de Bruin tegen de verleende bouwvergunning voor het bouwen van een verdieping op een winkel op het perceel Zwarte Dijkje 26 in Noordscheschut.

15.45 uur:
Bezwaarschrift van ir. G. Achterveld c.s. tegen de aan DOC Kaas BA de verleende bouwvergunning en vrijstelling ten behoeve van het bouwen van gebouwen voor melkopslag en een kaasfabriek.

Wegafsluiting Ronde van Hoogeveen

In verband met de Ronde van Hoogeveen op zaterdag 22 juni 2002 worden de volgende straten van 17.30 tot 21.30 uur afgesloten voor het verkeer:

* beide rijbanen van de Schutstraat (vanaf de kruising met de Van Limburg Stirumstraat tot de kruising met de Griendtsveenweg),
* de Zuiderweg (vanaf de kruising met de Carstenstraat tot de kruising met de Schutstraat)

* de Carstenstraat (vanaf de kruising met de Zuiderweg tot de kruising met de Schutstraat).

Weg Elim dicht

In verband met de zomermarkten in Elim op donderdag 20, 27 juni en 4 juli 2002 wordt van 17.00 tot 22.00 uur de Carstenswijk tussen kruising Carstenswijk / Van Leeuwenstraat en kruising Carstenswijk / Zondervanstraat afgesloten voor het verkeer.

Collecten

Deze week gaan collectanten langs de deuren voor de Maag Lever Darm Stichting.

Oud papier

Donderdag 20 juni

Basisschool 't Rastholt en PCBS "De Regenboog". Het oud papier kan worden gebracht naar de containers op het parkeerterrein aan de Tilber (bij de sporthal) in Hoogeveen.

Basisschool Krullevaar. De containers staan opgesteld achter de school in de Rietgans.

Zaterdag 22 juni

Basisschool De Sprong in Hoogeveen. U kunt het oud papier brengen naar de containers achter de Zuiderkerk aan de Baarlelaan.

Dinsdag 25 juni

Juliana van Stolbergschool. Het oud papier wordt opgehaald tussen 18.30 uur en 21.30 uur.

woensdag 26 tot en met vrijdag 28 juni

Prof. Titus Brandsmaschool. U kunt het oud papier brengen naar de containers de school op het Blankensplein, tot vrijdag 12.00 uur.

Nieuw nummer melden storingen

Er is een nieuw gemeentelijk telefoonnummer voor het melden van storingen van rioolgemalen en problemen met de openbare weg, zoals gaten of verzakkingen. Het is 06 - 59029271. Dit is een semafoon. U kunt daarop uw eigen telefoonnummer achterlaten. U wordt dan onmiddellijk teruggebeld door een ambtenaar. het nummer is dag en nacht bereikbaar.

Oranje fietsen in de aanbieding

Bureau Toezicht en de politie hebben regelmatig fietsen in de aanbieding. Ze zijn achtergebleven of anderszins in handen geraakt van het bevoegd gezag. Op zaterdag 22 juni is er weer een fietsenveiling. Dit keer wordt deze veiling opgefleurd met een aantal oranje fietsen.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de kinderafdeling van het Bethesda ziekenhuis, dus kom en sla uw slag! U kunt op zaterdag 22 juni vanaf 10.00 uur komen kijken naar deze 'collectors items'. Vanaf 10.30 uur is de veiling in het politiebureau aan Het Haagje, ingang westzijde (De Kaap).

Ter voorbereiding van Koninginnedag maakte fietsenfabriek Azor Bike in Hoogeveen 25 prachtige oranje fietsen. Postbodes en krantenlopers gebruikten de karretjes ter promotie van Koninginnedag en bij de VVV en het station waren ze te huur voor een koninklijk fietstochtje door mooi Hoogeveen en omstreken.

Andere openingstijden zwembad De Dolfijn

Het bijna zomervakantie. En dat betekent elk jaar weer voor zwembad De Dolfijn in Hoogeveen andere openingstijden. De nieuwe openingsuren gelden van maandag 1 juli tot en met zondag 11 augustus.

Maandag

* 7.00 - 8.30 uur

* 10.00 - 19.30 uur

Dinsdag

* 10.00 - 19.30 uur

Woensdag

* 10.00 - 19.30 uur
Donderdag

* 7.00 - 8.30 uur

* 10.00 - 19.30 uur

Vrijdag

* 10.00 - 17.30 uur

Zaterdag

* 10.00 - 16.00 uur

Zondag

* 10.00 - 15.30 uur

Met een vroege-vogelkaart of lunch-zwemkaart kunt u terecht op de volgende tijden:

Maandag

* 7.00 - 8.30 uur

* 1200 - 13.00 uur

* 17.30 - 19.30 uur

Dinsdag

* 1200 - 13.00 uur

* 17.30 - 19.30 uur

Woensdag

* 1200 - 13.00 uur

* 17.30 - 19.30 uur

Donderdag

* 7.00 - 8.30 uur

* 1200 - 13.00 uur

* 17.30 - 19.30 uur

Vrijdag

* 1200 - 13.00 uur

Ministerie wijzigt regeling huursubsidie 2002/2003

gewijzigd. Voor de huurder die nu reeds huursubsidie ontvangt, betekent dit dat hij niet meer, zoals eerdere jaren, naar de verhuurder moet voor het invullen van het vervolgformulier. Ook het moeten onder meer de uitvoering van de regeling versnellen.

De huurder ontvangt een zogeheten 'huursubsidiebericht'. Als alle gegevens van dit formulier juist zijn, hoeft hij of zij niets meer te doen. Als de gregevens niet kloppen, moet de huurder aan de bel trekken bij het ministerie via een wijzigingsformulier

Voor 1 juli

De huurders die nog geen huursubsidiebericht van VROM hebben ontvangen, bijvoorbeeld omdat zij kort geleden zijn verhuisd of voor de eerste keer huursubsidie hebben aangevraagd, moeten zich zo snel mogelijk melden bij de Afdeling Volkshuisvesting van de gemeente in 1 juli, maar pas met ingang van de eerstvolgende maand ná de indiening.

Iedereen van harte welkom op maandag 24 juni

Keuzemodellen Stationsgebied onderwerp van gesprek

Op maandag 24 juni is er een bijeenkomst over de ointwikkelingsvisie Stationsgebied. De gemeente nodigt iedereen daarbij van harte uit. U ziet die avond een aantal keuzemodellen. Dit zijn globale scenario's met mogelijke inrichtingen. U kunt uw stem laten horen die avond en de politiek adviseren welk keuzemodel om welke redenen volgens u de basis moet zijn van de ontwikkelingsvisie.

Kunt u niet aanwezig zijn op 24 juni maar wilt u toch mee-adviseren? Dan kunt u gebruik maken van het reactieformulier. In het is dit formulier van woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni beschikbaar.

Aanmelding

De bijeenkomst is in het raadhuis. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Om 19.30 uur begint de bijeenkomst. Streven is om 22.15 uur 22 juni. Dat kan via telefoon 291387 (projectsecretariaat, tijdens kantooruren) of via het e-mailadres stationsgebied@hoogeveen.nl.

Open huis nieuw onderkomen Buurtbeheer en WOP-info

Buurtbeheer Krakeel is verhuisd. En daarmee ook het WOP-infocentrum. Beide zitten nu in het voormalige gebouw van de Rabobank in het Dat betekent dat iedereen welkom is, ook diegenen die niet een tot 17.30 uur.

De Magneet had. Er is een raampresentatie, waarop tekeningen, foto's en nieuwsbrieven te zien zijn. Ook is er een gezellige 'stamtafel', waar men op het gemakje plannen kan bekijken.

In het vroegere bankgebouw zitten ook de wijkbeheerder, het maatschappelijk werk, Informatie&Advies en de wijkopbouwwerker. Het telefoonnummer is hetzelfde gebleven: 231090.

Actie voor treintaxi

Sinds begin dit jaar rijdt de treintaxi niet langer tussen het en Nieuweroord. Reden: de NS heeft in deze dorpen te weinig vaste mensen die een NS-, of OV-jaarkaart, een jaartrajectkaart of een Voordeelurenkaart hebben.

van de genoemde kaarten aan te schaffen. De gemeente ondersteunt de actie. Vooral de Voordeelurenkaart is een interessante kaart voor reizen. Bovendien geeft de kaart fikse kortingen op allerlei evenementen, zoals dit jaar de Floriade.

Als voldoende mensen in de dorpen één van de NS-kaarten hebben dan rijdt de treintaxi. De datum waarop de NS het aantal vaste klanten keert de treintaxi in januari 2003 terug.

Mededelingen

Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Noordscheschut, deelplan Coevorderstraatweg 28 en 32

Burgemeester en Wethouders hebben voor de percelen Coevorderstraatweg 28 en 32 een bestemmingsplan voorbereid.

De bestemming van beide percelen is eengezinshuizen in open bebouwing, klasse A. Daarnaast heeft het perceel nummer 28 de aanduiding "bedrijven toegestaan". Deze aanduiding vervalt voor het perceel Coevorderstraatweg 28 en verschuift naar Coevorderstraatweg 32. Dit heeft te maken met de bedrijfsopvolging van vader op zoon bij Houthandel Koster. Verder wordt voorgesteld het bebouwingspercentage te verhogen van 20 % naar 30 % van de oppervlakte van het perceel.

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 20 juni 2002 tot en met 18 juli 2002 ter inzage bij de centrale balie Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder een zienswijze over het voorontwerp-bestemmingsplan schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Wanneer er behoefte bestaat aan het mondeling inbrengen van een zienswijze kan daarover contact worden opgenomen met mevrouw S. Gerritsma van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Het rechtstreeks telefoonnummer is 291714.

Ontwerp bestemmingsplan Wolfsbos, deelplan de Wielewaal

en met 8, nummer 3, 32 en 34 van winkelcentrum de Wielewaal een bestemmingsplan voorbereid.

De bestemming die het winkelpand de Wielewaal 32 en 34 heeft, wordt gewijzigd in "geen detailhandel". De kiosk de Wielewaal 3 zal worden De panden de Wielewaal 2 tot en met 8 worden uitgebreid.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 20 juni 2002 gedurende 4 weken Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Op verzoek kan het 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer) aan het raadhuisplein. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met de heer F. Berting. Zijn rechtstreeks nummer is 0528-291769.

omtrent dit ontwerp-bestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Schoonhoven ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* A.H. Dotinga, voor het herbouwen van de woonboerderij Akkerweg 2 te Hollandscheveld.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 20 juni 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Landelijk Gebied ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* A. Strijker, voor het bouwen van een erker aan de woning Hollandscheveldse Opgaande 29a te Hollandscheveld.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 20 juni 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Ingekomen bouwaanvragen, bouwmeldingen, sloopaanvragen en sloopmeldingen

Bouwaanvragen:

* Dekker H., vervangende nieuwbouw van een schuur, Hollandscheveldse Opg 6

* Werndly A., uitbreiden van een slaapkamer, De Garve 29
* Duinen van F., uitbreiden van een woning, Spiegelstraat 7
* Tibben A., uitbreiden van een woning, Roelof Koopsweg 3
* Visscher S., uitbreiden van een woning, Hollandscheveldse Opg 76
* Emens H., uitbreiden van een woning, De Drift 19
* Kats J.G., aanpassen van een woning, Middenweg 61
* Boer J.J., bouwen van een atelier en een woning, Langedijk 13a
* Pastoor M., wijzigen van een bedrijfspand, Hoofdstraat 81-1
* Busser G.E., bouwen van een garage/berging, Wijsterseweg 136
* Hoefman R.J., plaatsen van schuifpuien op het balkon, De Maaier 13
* Schaafsma D.P., bouwen van een blokhut, Valeriaan 3
* Smink A., bouwen van een tuinhuisje, Bittervoorn 17
* Bomhof R.M., doorgang naar de opbouw, Koekoeklaan 45
* Zuidema Holding B.V., plaatsen van een reclamezuil, terrein Zandput Nijstad

Bouwmeldigen:

* Klunder H.A., bouwen van een tuinhuisje, Pesserstraat 7
* Peeks J., bouwen van een schuurtje, Dopheidestraat 4
Sloopaanvragen:

* Kamp J., slopen van een werktuigenberging, Siberië 1
Sloopmeldingen:

* Groothuis Prjecten, slopen van een woning, Zuidwoldigerweg 53
Nader informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis)

Verleende bouw- en sloopvergunningen

Bouwvergunningen:

* Galiën van der A.K., bouwen van een woning, Karper 25
* Veneboer E.W.A., bouwen van een luifel, Schutstraat 24
* Bergsma J., bouwen van een garage, Meester Sterkenweg 24
* Lottum van J.W., bouwen van een schuur, Hoogeveenseweg 50
* Hiemstra A.W., bouwen van een schuur, Eenendertigste Wijk-Noord 4
* Hooijer H., uitbreiden van een woning, Eykmanhof 59
* Drukkerij van Genne, plaatsen van een verlichte reclamezuil, Industrieweg 43

* Hamer Zaat M.W.M., verbouwen en uitbreiden van een zomerhuis, Hendrik Reindersweg 28-105

Bouwvergunningen met instandhoudingstermijn:

* Mannak Hoogeveen, plaatsen van een kantoorunit, A.G. Bellstraat 26
* Claus H., plaatsen van een tijdelijk woonunit, Drostenraai 47
* Koekoek H.M., bouwen van een tijdelijke Romneyloods, Siemensstraat 10

Bouwvergunningen van rechtswege:

* Duitse Herdervereniging Kg Hoogeveen eo, bouwen van een clubgebouw, Achteromsedijk

* Deuten H.J., bouwen van een bedrijfshal- en woning, Buitenvaart I - sectie D5431

* Snippe F., plaatsen van kantoorunits, Pereboomweg 35b
Sloopvergunningen:

Snippe J., slopen van een woning, Jan Slotswijk 102

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Meldingen amvb's

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 8.41, lid 4 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in de periode van 20 februari 2001 tot en met

28 mei 2002 diverse meldingen zijn ontvangen van inrichtingen die vallen onder een Algemene Maatregel van Bestuur als bedoeld in artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer.

De navolgende meldingen zijn ingediend:

Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen Milieubeheer:


* Familie Thoen, voor het van toepassing worden van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen Milieubeheer gelegen aan de Kanaalweg 34 te Hoogeveen.

Besluit melkrundveehouderijen Milieubeheer:


* Maatschap Soer, voor het wijzigen van een bestaand melkrundveehouderijbedrijf gelegen aan de Oostering 50 te Pesse. De wijziging betreft het omwisselen van melkvee naar zoogkoeien en weidekoeien. Daarnaast zullen er 8 paarden worden gehuisvest.
* Gebr. Stevens, voor het wijzigen van een melkrundveehouderijbedrijf gelegen aan de Middenraai 33 te Nieuweroord. De wijziging betreft het realiseren van een nieuwe wagenloods en het verwijderen van twee bestaande schuren.

Besluit tandartspraktijken Milieubeheer:


* De heer R. van der Hengst, voor het van toepassing worden van het Besluit tandartspraktijken Milieubeheer gelegen aan de Montgomerystraat 5 te Hoogeveen.

Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven Milieubeheer:


* Bouwmarkt Hoogeveen B.V., voor het oprichten van een bouwmarkt gelegen aan de Groenewegenstraat 10 te Hoogeveen.
* Foodprint B.V., voor het oprichten van een inrichting voor het vervaardigen, bewerken of verwerken van voedings- en genotmiddelen gelegen aan de Nobelstraat 10 te Hoogeveen.

Besluit opslag- en transportbedrijven Milieubeheer:


* De heer G. van der Bunt, voor het oprichten van een bedrijf in bestratingen gelegen aan de Langedijk 13c te Hollandscheveld.
* Cesino B.V., voor het veranderen en uitbreiden van de bestaande vestiging gelegen aan de Pascalstraat 16 te Hoogeveen. De opslagloods wordt nu gebruikt voor de groothandel en het verpakken van noten en chocolade (van bulk in zakjes).

Besluit voorzieningen en installaties Milieubeheer:


* Rendo Netbeheer B.V., voor het oprichten van een tijdelijke aansluiting van een gasdrukregelstation ten behoeve van D.O.C. gelegen aan Buitenvaart II te Hoogeveen.

Besluit bouw- en houtbedrijven Milieubeheer:


* Dekos, voor het oprichten van een bedrijf in chaletbouw en opslag van benodigde materialen gelegen aan de Gosem Engelsstraat 5 te Elim.

Besluit woon- en verblijfsgebouwen Milieubeheer:


* RSG Wolfsbos, locatie Harm Smeenge, voor het van toepassing worden van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen Milieubeheer gelegen aan de Wolfsbosstraat 3 te Hoogeveen.

* Stichting DREEI, voor het oprichten van een drietal woongroephuisvestingen en een dagbestedingsgebouw gelegen aan de Voltastraat 4 te Hoogeveen.

De meldingen kunnen met ingang van 20 juni 2002 op werkdagen tijdens kantooruren worden ingezien bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvraag van Maatschap Scheper te Fluitenberg voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning van een melkrundveehouderij, gelegen aan de Gijsselterweg 10 te Fluitenberg, een vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvraag, het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 20 juni 2002 tot en met 18 juli 2002 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-Inspectie en -Vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit op de aanvraag.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 18 juli 2002 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvraag en het ontwerp-besluit tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen schriftelijke bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291616 (doorkiesnummer).

Ten slotte vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Verkeersbesluit gebied Nieuweroord

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij voor het gebied Nieuweroord hebben besloten om: binnen de volgende grenzen een maximum toegestane snelheid van 30 km per uur in te stellen.
* Op de Hoogeveense Vaart ter weerzijden van de aansluiting met de Middenraai. Aan de oostzijde ter hoogte van huisnummer 36. Aan de westzijde ter hoogte van huisnummer 32.

* Op de Middenraai ter hoogte van huisnummer 79a.
* Op de v.d. Wall Bakestraat vanaf de aansluiting met de Hoogeveense Vaart.

* Op de Ring vanaf de aansluiting met Hoogeveense Vaart.
* Op de Splitting vanaf de aansluiting met de Middenraai.
Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).

Onherroepelijk goedgekeurd bestemmingsplan "West, deelplan politiebureau/gymturnzaal"

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van 5 maart 2002, kenmerk 10/6.5/2002001707, inzake de goedkeuring van het bestemmingsplan "West, deelplan

politiebureau/gym-turnzaal" is geen beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ingesteld. Het bestemmingsplan is hiermee 30 mei 2002 in werking getreden.

Het plangebied betreft de locatie van de voormalige MAVO-Griendtsveen. Het bestemmingsplan beoogt de vestiging van een politiebureau en een gym-turnzaal mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* W.K. Tanja, Santbricke 8, Fluitenberg,voor een amerikaanse eik:
* A.J.M. Spronk/A de Vries, Vondelstraat 7, Hoogeveen, voor een berk en een den.

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Westerbork, deelplan Middenraai 76

Buitengebied van de voormalige gemeente Westerbork per abuis een woonbestemming gekregen. Burgemeester en wethouders hebben een bestemmingsplan, deelplan Middenraai 76, voorbereid om de gemaakte fout bij de inventarisatie te herstellen. Het perceel krijgt de bestemming Veenontginningsgebied met op de plankaart de aanduiding "Bedrijven B1".

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 20 juni 2002 gedurende 4 weken Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Op verzoek kan het 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer) aan het Raadhuisplein. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met de heer F. Berting. Zijn rechtstreeks telefoonnummer is 0528-291769.

omtrent dit ontwerp-bestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.