Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

19 juni 2002

Imtech neemt CTC en UPS (parkeertechnologie) over

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) neemt CTC in Nederland en UPS in Engeland over en versterkt hiermee haar activiteiten op het gebied van parkeertechnologie. De overnames zijn in contanten voldaan en zullen direct positief bijdragen aan de winst per aandeel.

Imtech neemt 75% van de aandelen van CTC, Communication Technology Center B.V., uit Veldhoven over. CTC is actief in de markt van betaald parkeren en gespecialiseerd in video- en audiotechnologie. Tegelijkertijd is vastgelegd dat Imtech de resterende 25% van de aandelen op termijn in handen krijgt. Met 25 medewerkers realiseert CTC een omzet van circa 2,5 miljoen euro op jaarbasis.

Tevens neemt Imtech de resterende 92% van de aandelen van UPS, Universal Parking Systems Ltd. uit Leeds in Engeland over. De aandelen van UPS zijn momenteel in handen van Q-Park UK Ltd. (92%) en WPS Parking Systems B.V. (8%), dat volledig deel uitmaakt van de Imtech-divisie Imtech Technology. UPS is gespecialiseerd in turn-key parkeeroplossingen. Met 20 medewerkers realiseert UPS een omzet van circa 2 miljoen euro op jaarbasis.

Met beide overnames is Imtech beter in staat technische totaaloplossingen in de snelgroeiende markt van betaald parkeren te integreren. Tegelijkertijd wordt de positie in Engeland, waar Imtech via WPS Parking Systems reeds actief is, verder versterkt.