Ingezonden persbericht

Veilig desinfecteren, bewaren en druppelen

Speciale vloeistof geeft meer plezier
van zachte contactlenzen

Lang binnenzitten is voor contactlensdragers soms geen pretje. Niet zelden krijgen ze na een tijdje vermoeide, branderige of gevoelige ogen. Vaak komt dat door droge lucht, het aircosysteem of juist door een gebrek aan ventilatie, bijvoorbeeld wanneer sigarettenrook niet wordt afgevoerd. Ook beeldschermwerk kan de ogen van contactlensdragers lelijk parten spelen. Er is nu een probate remedie tegen deze irritaties: druppelen met Eye See Disposol, de eerste contactlensvloeistof die niet alleen geschikt is voor het veilig desinfecteren en bewaren van zachte lenzen, maar ook als milde druppelvloeistof vóór, tijdens en na het dragen. Disposol zit in een nieuwe en innovatieve maandverpakking van vijf transparante flacons van elk 30 ml met een lenshouder. Zo'n druppelflacon is altijd makkelijk mee te nemen. Daarmee is de alles-in-één vloeistof Disposol een perfect middel voor groter gemak en meer draagcomfort.

Prettig voor het oog
Na de Verenigde Staten dragen procentueel nergens zoveel mensen contactlenzen als in Nederland. En zachte lenzen zijn steeds populairder. Van de circa anderhalf miljoen lenzendragende landgenoten heeft nu al meer dan de helft zachte lenzen. Maar anders dan in de VS, Duitsland en Frankrijk zijn Nederlanders er nauwelijks aan gewend om van tijd tot tijd de ogen te druppelen. Toch is dat noodzakelijk, vooral bij droge lucht, slechte ventilatie, krachtige airconditioning en bij computerwerk. Buitenshuis is het meestal de harde wind die de ogen irriteert. Wie wel eens bij windkracht 6 heeft gesport of strandwandelingen heeft gemaakt, kan daarover meepraten. Voor ouderen is druppelen overigens altijd belangrijk omdat na het vijftigste levensjaar de productie van traanvocht begint af te nemen.

Eye See Disposol is prettig voor het oog. De viscositeit van de vloeistof en die van het traanvocht zijn nagenoeg gelijk, wat het comfort van de ogen bij het dragen van lenzen positief beïnvloedt. De bevochtigingseigenschappen van het van natuurlijke cellulose afgeleide HPMC (hydroxypropylmethylcellulose) verhogen het draagcomfort nog eens extra.

Dit HPMC speelt ook een reinigende rol. Samen met andere oppervlakactieve componenten zoals poloxamer verwijdert het proteïne en andere lensafzettingen die door traanvocht worden veroorzaakt. De desinfecterende werking is optimaal dankzij de lage concentratie van antimicrobiële componenten als polyhexanide en natriumedetaat, met een bijbehorend isotoon buffersysteem. Het is deze zorgvuldig gekozen hypoallergene samenstelling, die maakt dat de contactlenzen goed worden gereinigd, verzorgd en bewaard.

Hygiënisch en praktisch
Eye See Disposol is speciaal bedoeld voor zachte lenzen die maximaal een maand worden gedragen. De kans op bacteriële besmetting is bij deze moderne zachte lenzen zeker niet kleiner dan bij de traditionele contactlenzen. Daarom wordt de Disposol volkomen steriel geproduceerd en afgevuld. Eye See gebruikt hiervoor de Blow-Fill-Seal-techniek, waarbij flacon en vloeistof in één machine en in één productiegang worden geproduceerd in een volledig steriele ruimte. Dit computergestuurde proces, dat in de medische sector ondermeer wordt toegepast voor steriele infuusvloeistoffen, verloopt geheel automatisch. Er komt geen mensenhand aan te pas.

Disposol zit in een verpakking met vijf kunststof flacons van 30 ml, samen precies genoeg voor een hele maand. Door hun kleine formaat gaan deze flacons makkelijk mee in handtas of broekzak. Ze zijn doorzichtig, zodat goed te zien is hoeveel vloeistof er nog in zit. Misgrijpen is dus niet nodig. Eenmaal aangebroken blijft de inhoud minstens zestig dagen bruikbaar.

Omdat lenshouders een haard van bacteriële besmetting kunnen vormen, wordt bij elke verpakking een gratis lenshouder meegeleverd. Het platte formaat maakt deze lenshouder extra aantrekkelijk: zo vraagt het desinfecteren en bewaren van de lenzen relatief weinig vloeistof. Disposol wordt geleverd door de onafhankelijke opticien. Daar is ook een gratis proefverpakking verkrijgbaar.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Voor meer persinformatie kunt u zich wenden tot de heer R.J. Muller Sr, Lapis Lazuli International NV, Damsluisweg 48, 1332 ED Almere. Telefoon (036) 547 60 20, fax (036) 547 60 21, info@lapislazuli.nl