Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER BERT ANCIAUX VLAAMS

MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT, BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN EN

ONTWIKKELINGSSAMENWERKING 19 JUNI 2002

Bert Anciaux ondersteunt Festival Vooruit Geluid

Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux heeft beslist om het festival Vooruit Geluid in de periode 2003-2006 verder projectmatig te ondersteunen.

Naar aanleiding van de projectsubsidies muziek voor de eerste jaarhelft werd beslist Vooruit Geluid nog een laatste overgangssubsidie te geven en vanaf volgend jaar niet meer te subsidiëren, vanuit de principiële houding dat het kunstencentrum Vooruit de organisatie van het festival binnen de structurele middelen moet voorzien.

Hoewel Bert Anciaux ernaar streeft om de structurele ondersteuning voor culturele organisaties in de toekomst via slechts één enveloppe te regelen, is de minister niet doof voor de argumentatie dat het Vooruit Geluid Festival te omvangrijk is en de kerntaken van het kunstencentrum overstijgt om te kunnen worden geïntegreerd binnen de reguliere werking. Het festival kan dus m.a.w. niet zonder extra subsidiëring worden gerealiseerd. Bovendien maakt het festival geen deel uit van het structurele subsidiedossier voor de periode 2003-2006.

Gezien de kwaliteit en de publieksbelangstelling van het Vooruit Geluid Festival én gezien de terechte argumentatie, is minister Anciaux bereid zijn beslissing te herzien en een overgangsmaatregel uit te werken die het voortbestaan van het Festival garandeert.

Bert Anciaux is m.a.w. principieel bereid om het festival in de periode 2003-2006 verder projectmatig te ondersteunen, uiteraard rekening houdend met het ingediende dossier, de beschikbare middelen én in een goed evenwicht t.a.v. de andere te subsidiëren projecten, voor wat de grootorde van het bedrag betreft.

info : Koen T'Sijen, woordvoerder van
minister Anciaux - tel. (02) 553 28 11
e-mail: koen.tsijen@vlaanderen.be