Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 19-6-02.

Verkeersongeval met doorrijder.
Gisterenmiddag werd op de Dubbelhof te Ede een 52 jarige man uit Ede aangehouden, die eerder in de ochtend was doorgereden na een aanrijding te hebben veroorzaakt. Op het Bunschoterplein was de man met een busje tegen een geparkeerde personenauto opgereden. Toen de eigenaar van de aangereden auto bij zijn voertuig terug kwam, bleek de voorzijde van zijn auto in de kreukels te liggen. Getuigen wisten echter het kenteken van de auto van de veroorzaker te noemen, zodat het voor de politie een koud kunstje was de eigenaar te achterhalen. Omdat die eigenaar ook nog de bestuurder op die ochtend bleek te zijn werd de 52 jarige man aangehouden. De man heeft een bekennende verklaring afgelegd.

Woninginbraak.
Gisterenmiddag werd ingebroken in een flatwoning op de Arnold Koningstraat. Men kwam binnen door een keukenraam open te breken. Er werden diverse goederen gestolen, zoals een satellietontvanger.

Inbrekers overlopen.
Bij een poging tot inbraak in een woning op de Gerard Douwstraat werd afgelopen nacht twee woninginbrekers door oplettende aanwonenden gestoord in hun werkzaamheden. Toen de dieven op het punt stonden over een schutting te klimmen maakte zij zoveel kabaal om hun doelwit, een woning te bereiken, dat aanwonenden wakker werden en poolshoogte gingen nemen. Toen de dieven werden geconfronteerd met wantrouwige en nieuwsgierig geworden bewoners kozen zij het hazenpad. De politie heeft in de omgeving nog tevergeefs gezocht naar mogelijke daders, die in de leeftijd zouden moeten zijn van 18/21 jaar.

Diefstal auto.
In de nacht van maandag op dinsdag werd vanaf de Dorpsstraat te Lunteren een blauwe BMW 325 met het kenteken XF-BF-18, gestolen.

Einde berichten.