Provincie Utrecht

Persbericht

Gedeputeerde Lokker loopt een dagdeel mee op agrarisch bedrijf

Aftrap Utrechtse Week van het Platteland bij boer Seldenrijk

19-06-2002
Op het bedrijf van melkveehouder Pieter Seldenrijk in Eemnes start dit jaar de opening in Utrecht van de Week van het Platteland. Gedeputeerde J.P.J. Lokker voor landbouw, natuur en landschap zal het startsein geven van een week waarin de Utrechtse burger welkom is bij de boer. Doel is het publiek kennis te laten maken met het werk van de agrariër. De pers is van harte uitgenodigd bij de opening op Wakkerendijk 61 in Eemnes om 14 uur. De Week van het Platteland duurt tot en met 28 juni 2002. Gedeputeerde Lokker zal in deze week zelf ook intensief kennismaken met het agrarisch bedrijf bij de familie De Boer, Gagelweg 8 te Wilnis. Op 26 juni helpt de heer Lokker tussen 7.00 uur tot 12.30 uur bij de dagelijkse activiteiten om zijn kennis van het boerenbedrijf verder te verdiepen.

De opening van de Week van het Platteland is georganiseerd door het Utrechts Agrarisch Jongeren Kontakt, waarvan boer Seldenrijk voorzitter is. De opening is bedoeld als informeel samenzijn van jonge Utrechtse boeren en boerinnen, maatschappelijke en agrarische organisaties en bestuurders.

De Week van het Platteland die door het hele land plaatsvindt, wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Voorafgaand aan de openingsborrel gaan bekende en minder bekende Utrechtenaren met de kippen op stok: zij zullen overnachten in een tent bij de boer. De UAJK zal de aandacht vestigen op de open-boerderijdagen met bijzondere stropoppen langs de wegen. Meer informatie over de verschillende activiteiten staat vermeld op www.weekvanhetplatteland.nl.

Het bedrijf van Pieter Seldenrijk staat aangegeven met borden vanaf afrit 10 van de A27.

Informatie: Adelei van der Velden, tel. (030) 258 3325 of adelei.van.der.velden@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Adelei van der Velden, telefoon 3325 of Adelei.van.der.Velden@Provincie-Utrecht.nl