Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht
19 juni 2002 p106

Aankomend HAN-studente wint kamer

Wiesje van Delft uit Rolde, aankomend 1e jaars student Creatieve Therapie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen mag een kamer in Nijmegen uitkiezen en mag ook een maand gratis wonen. De kamer is beschikbaar gesteld door de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN). Wiesje van Delft heeft de prijs gewonnen door tijdens de Studie Beurs 2001 in Utrecht mee te dingen naar een studentenkamer naar keuze.
Op vrijdag 21 juni wordt om 16.00 uur de prijs symbolisch overhandigd door G. van Rumund, wethouder van Onderwijs van de gemeente Nijmegen en M. Derks, directeur SSHN. De overhandiging vindt plaats in een keuken van studentenwooncomplex Vossenveld, Vossendijk 139 te Nijmegen.

"In Nijmegen studeer je niet alleen"
De kameractie is een initiatief van de werkgroep Nijmegen Studentenstad, een samenwerkingsverband van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de gemeente Nijmegen, de VVV, de Katholieke Universiteit (KUN) en de Stichting Studentenhuisvesting. Dit samenwerkingsverband promoot bij aankomende studenten Nijmegen als aantrekkelijke studentenstad. Uit onderzoeken is gebleken dat aankomende studenten niet alleen kiezen voor een studie, maar zeker ook voor een stad. De meerjarige campagne heeft als titel "In Nijmegen studeer je niet alleen".
De afgelopen drie jaar is onder het motto "Sweet dreams, in Nijmegen maak je ze waar" met een Nijmegenterras deelgenomen aan de Studie Beurs in Utrecht. Deze beurs is dé plek waar aankomende studenten zich oriënteren op een vervolgstudie. Afgelopen najaar bezochten 77.000 jongeren de beurs. Ook dit najaar neemt de werkgroep 'Nijmegen Studentenstad' weer deel aan de Studie Beurs in Utrecht.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380, José Ros, Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen, tel. (024) 359 49 39.Voor meer informatie over de campagne IN NIJMEGEN STUDEER JE NIET ALLEEN (werkgroep Nijmegen Studentenstad) kunt u contact opnemen met mevr. Tine Verheij-van der Linden, coördinator werkgroep NIJMEGEN STUDENTENSTAD, tel. (024) 355 55 03.


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.