FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: eindbod CAO FloraHolland onvoldoende

Leden van FNV Bondgenoten hebben unaniem het eindbod van bloemenveiling FloraHolland voor een nieuwe CAO afgewezen. Op alle vijf de ledenvergadering stemden de leden niet in met het eindbod. De werkgever heeft inmiddels de bonden uitgenodigd om opnieuw te komen praten. Dit gesprek zal aanstaande vrijdag plaatsvinden.

De werkgever biedt naast de prijscompensatie slecht eenmalig 0,25 procent. Ook een eindejaarsuitkering zit er wat de werkgever betreft niet in. Onvoldoende aldus de leden bij FloraHolland. De werkgever heeft ook een voorstel gedaan voor een gedeeltelijke harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden bij FloraHolland. FloraHolland is vorig jaar ontstaan uit een fusie van Veiling Flora en Veiling Holland. Verschillen in aantallen vrije dagen, reisgeld en betaling bij ziekte moeten in de toekomst gelijk getrokken worden.De leden vinden dat ze in het voorstel van de veiling te veel rechten moeten inleveren.

Bloemenveiling FloraHolland is met veilingen in Naaldwijk, Eelde, Bleiswijk en Rijnsburg de grootste bloemenveiling van Nederland. Er werken een kleine 3000 mensen.

Meer informatie:
Corrie Bervoets, bestuurder FNV Bondgenoten, 010-233 5203/ 06- 538 44775
Ingrid van den Berg, voorlichter FNV Bondgenoten, 030-2738478

19 jun 02 16:54