Gemiva-SVG Groep


Alphen aan den Rijn, 13 juni 2002
22 juni: landelijke open dag zorgboerderijen

Tweede-Kamerlid Gerda Verburg logeert op Boerderij Valkendam

Tweede-Kamerlid Gerda Verburg van het CDA logeert in de nacht van 21 op 22 juni een nacht op Boerderij Valkendam in Alphen aan den Rijn. Zij doet dit in het kader van de landelijke open dag zorgboerderijen op 22 juni. Gerda stond zesde op de kieslijst van het CDA.

Vrijdagavond 21 juni zal Gerda rond 21.00 uur op de boerderij arriveren. De medewerkers zullen haar dan 'inpraten' over het werk op de boerderij. Vervolgens zal zij op de boerderij de nacht doorbrengen. De volgende ochtend is het weer vroeg dag. Op het programma staan het melken en voeren van de koeien en het verzorgen van de andere dieren. Vervolgens zal Gerda met de bewonersgroep ontbijten. Rond 10.00 uur zal zij de boerderij verlaten.

Week van het Platteland
Van 21 tot 28 juni is De Week van het Platteland, een jaarlijks evenement in het kader van de campagne 'Boeren en tuinders, Ondernemers van Nature'. Om de week te openen zijn in alle provincies bekende Nederlanders uitgenodigd om een nacht door te brengen op het platteland, bij een bedrijf. Dit gebeurt in de nacht van 21 op 22 juni, de kortste nacht van het jaar. De volgende dag openen vijftig zorgboerdeijen in Nederland hun deuren voor publiek. Boerderij Valkendam, Kortsteekterweg 32 in Alphen aan den Rijn is er daar één van. Bezoekers zijn van 10.00 tot 17.00 uur welkom in dit bedrijf waar mensen met een verstandelijke handicap wonen en werken.

Boerderij Valkendam
Valkendam is een licht gemechaniseerde veehouderij op biologisch-dynamische grondslag. Het is een mooie oude boerderij, die aan de Oude Rijn ligt, tussen Alphen aan den Rijn en Zwammerdam. Er wonen en werken negen mensen met een verstandelijke handicap, verdeeld over twee groepen. Zij werken allemaal in het bedrijf. Daarnaast werken in de tuingroep nog drie mensen die elders wonen.

Zorgboerderijen
De landelijke open dag zorgboerderijen is een initiatief van het Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg. Het gebeurt steeds vaker dat mensen met een hulpvraag dagbesteding, een woon- of werkplek of tijdelijk verblijf zoeken op een boerderij. Het aantal zorgboerderijen dat inspeelt op die vragen groeit nog steeds. Het landelijk steunpunt wil met open dag meer mensen de gelegenheid geven om kennis te maken met de combinatie landbouw en zorg.

Andere boerderijen
Niet alleen Boerderij Valkendam stelt zijn deuren open. Ook op de volgende boerderijen van de Gemiva-SVG Groep zijn bezoekers welkom op 22 juni:

* Boerderij Gouda;

* Kinderboerderij IJsselhage (Nieuwerkerk aan den IJssel);
* Kinderboerderij Agathahoeve (Oostvoorne);
* Boerderij In de Krom (Moordrecht);

* Boerderij Beversoord (Strijen-Sas, hier werken cliënten van ons activiteitencentrum Het Molenschaer).

Klik hier voor de adressen van de boerderijen. Home