Gemeente Weert

13-06-2002

EUROGA 2002Plus; manifestatie en informatieterminal in Weert

Euroga 2002PLUS is een samenwerking op het gebied van cultuur- en natuurhistorie van steden, dorpen en districten in het Duits-Nederlandse grensgebied. Op 23 juni a.s. vindt in Weert een Euroga Manifestatie plaats in het Grensoverschrijdend landschap Kempen-Broek en het Natuur- en Milieu Centrum 'De IJzeren Man'. Daarnaast is er in de Weerter bibliotheek een informatieterminal geplaatst met informatie over Euroga.

De achterliggende gedachte van Euroga 2002PLUS is het behoud en de duurzame ontwikkeling van het landschap en de cultuur in de steden, dorpen en districten in het Duits-Nederlandse grensgebied. In het kader van 'Euroga 2002plus' manifesteert Weert zich ook actief.

2e Euroga Manifestatie
Op zondag 23 juni a.s. vindt in Weert de 2e manifestatiedag Euroga2002PLUS plaats. Het publiek kan vanuit Weert per fiets kennis maken met Kempen-Broek, het grensoverschrijdend landschap op de grens van Belgisch-Limburg en Nederlands-Limburg. De tocht start bij het Natuur- en Milieu Centrum 'De IJzeren Man' (NMC). Het NMC organiseert in Euroga-verband een tentoonstelling over het onderwerp 'De Bij en Wij'. Verder is er een speurtocht uitgezet met als thema 'Vogels' en kan men onder de titel 'Lees het Landschap' een wandeltocht maken rondom de recreatieplas 'De IJzeren Man'.

Startpunt
Beginpunt is tussen 10.00 en 11.30 uur het Natuur- en Milieu Centrum 'De IJzeren Man' aan de Geurtsvenweg in Weert. De organisatie in Weert is in handen van de gemeente Weert in samenwerking met het Natuur- en Milieu Centrum.

Info-terminal
In de Weerter Openbare Bibliotheek (Wilhelminasingel 250) staat sinds kort, direct bij de ingang, een info-terminal die het publiek gratis informatie geeft over EUROGA.
Met een touch-screen monitor krijgen bezoekers een overzicht van het complete aanbod van Euroga 2002PLUS. Zo geeft de terminal u informatie over de activiteiten, tentoonstellingen, projecten, manifestaties e.d. Naast de terminal zijn er tevens gratis informatiefolders verkrijgbaar die u inzicht geven in de thema´s binnen Euroga 2002PLUS.

Informatie
Wilt u meer informatie over de terminal in de Openbare Bibliotheek of over de manifestatie, dan kunt u terecht bij de heer G. Hartog van de gemeente Weert, tijdens kantooruren bereikbaar op tel. (0495) 575 340. Ook bij het Natuur- en Milieu Centrum 'De IJzeren Man' is informatie in te winnen, tel. (0495) 524 893 (de heer T. van den Berkmortel).