Amsterdam Airport Schiphol

Zondag 23 juni: Schiphol Skate Event

Op zondagmiddag 23 juni vindt het Schiphol Skate Event plaats. Na het succes van vorig jaar heeft Amsterdam Airport Schiphol besloten, in samenwerking met de Stichting Friday Night Skate Amsterdam, ook dit jaar een Schiphol Skate Event te organiseren. Het Schiphol Skate Event bestaat uit skate-activiteiten voor jong en oud, voor beginners en gevorderden, op en rond de luchthaven. De deelname aan de skatetours en de skate-activiteiten is gratis.

Het Schiphol Skate Event begint om 12.00 uur op het parkeerterrein P30. De hele middag worden door ervaren skaters clinics gegeven over basis skatevaardigheden, slalom en inline hockey. Een showteam van inlineskaters, halfpipe bikers en skateboarders laten hun kunsten zien in een grote half pipe. Ook kunnen skaters hun snelheid meten op de 100 meter sprint. Spectaculaire optredens worden verzorgd door de skatedansgroep ISH. De muziekwordt verzorgd door Gaston Starreveld.

Skatetours
Om 13.45 start, eveneens vanaf parkeerterrein P30, de snelle tour. Deze snelle tour is bedoeld voor de meer ervaren skater, die van een hoog tempo houdt. De recreatieve tour start 10 minuten later en houdt een wat rustiger tempo aan. Beide tochten leggen dezelfde route af, namelijk een rondje om Schiphol. De lengte van de tocht is ongeveer 20 kilometer.

De tochten worden begeleid door leden van de Stichting Friday Night Skate Amsterdam, die veel ervaring hebben met het begeleiden van skatetochten. Mensen die deel willen nemen hoeven zich van tevoren niet op te geven maar kunnen zich op 23 juni melden op parkeerterrein P30. Bij slecht weer wordt de skatetour afgelast. Meer informatie over het Schiphol Skate Event en/of de tour doorgaat is te vinden op www.schiphol.nl/skate.

069-2002/ms