Gemeente Capelle a/d IJssel

Midzomerfestival 2002

De Stichting IJsselconcerten organiseert op zondag 23 juni van 13.00 tot 17.30 uur het vijfde Midzomerfestival in het Schollebos. Op vier podia treden, in wisselende volgorde en tot twee keer toe, een keur van zowel gerenommeerde musici als jonge veelbelovende talenten op. In het kader van het eerste lustrum van het Midzomerfestival verzorgt WIBI SOERJADI (foto) een gastoptreden.

Hieronder een kort programmaoverzicht

Om 13.00 uur opent de heer W.A. de Bruin, wethouder Welzijn en Educatie, het festival. Direct gevolgd door een optreden van een groep leerlingen van de Capelse Muziekschool.

Op het eerste podium optredens van: het Quink Vocaal Ensemble, het Strijkorkest L'Estro Armonico bestaande uit 14 musici en het Duo Kaay - Koskinen.
Op het tweede podium speelt het Maris Quartet. Daarna is er Small Talk met het kinderprogramma 'Muziek maak je zelf! Het Gypsy Swing Quartet speelt hier o.l.v. artistiek leider Guus Pisters een mengeling van traditionele zigeunermuziek en muziek in de stijl van de 'Hot Club de France'.
Op het derde podium is het Duo Xu - Van Aartsen te vinden. La Sfera armoniosa bestaande uit Xenia Meijer, Adrian Rodriguez Van der Spoel en Mike Fentross presenteren Spaanse en Italiaanse muziek uit de 16e en de 17e eeuw. Daarna is Daniel Wayenberg, piano aan de beurt.
Op het vierde podium tenslotte spelen drie prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. Het zijn de veelbelovende Elizabeth Karelse, piano, Lotte Pen, altsaxofoon en Paul Langerman, trombo.

De toegang tot het festival is gratis!