Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 23-06-2002
Persberichten zondag 23 juni 2002
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Motorrijders onderuit

EKEHAAR Zaterdagochtend tegen 10.00 uur zijn drie motorrijders uit Veendam uitgegleden op een oliespoor in de Hoofdstraat. Het spoor, dat van Rolde tot Hooghalen liep, bestond vermoedelijk uit dieselolie. Omdat het spoor doodliep, en de tank dus waarschijnlijk leeg, kon de veroorzaker niet worden opgespoord.

Met drank op de bocht uit

ASSEN Zaterdagavond rond 20.15 uur reed een 34-jarige man uit Assen met zijn auto over de Witterhoofdweg. Vanuit de richting Witten raakte hij bij Baggelhuizen de controle over zijn auto kwijt, en kwam via de berm en een verkeersbord onder aan het talud terecht. Hij had gedronken, en scoorde 575 bij de ademtest. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en zijn zwaar beschadigde auto is afgesleept.

Identiteit verkeersdode

ERICA De man die zaterdagochtend op de Griendsveenstraat om het leven kwam is een 58-jarige man uit Nieuw-Amsterdam. Uit het onderzoek naar de oorzaak is vastgesteld dat de man in de bocht rechtdoor is gereden, en tegen een boom is gebotst.

Alcomobilist

EMMEN Zaterdagnacht omstreeks 1.30 uur reed een 22-jarige Emmenaar met zijn auto over de Kolhoopstraat. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. De ademtest kwam uit op 325, wat hem een boete van 190 opleverde.

Auto-inbraken

ASSEN Zaterdagochtend tussen 11 en 12 uur is een auto op het Neptunusplein opengebroken. Een zijruitje is vernield, en de radio-cdspeler is uit de auto gehaald. De 43-jarige eigenares uit Anderen deed aangifte.

ZUIDLAREN Zaterdagnacht is aan de Kerkstraat de auto van een 19-jarige man uit Annen opengebroken. Ook hier is een ruitje vernield. Uit de auto verdween een radardetector.

Inbreker betrapt

ROLDE Zaterdagnacht tegen 5.30 uur is een 17-jarige jongen uit Assen betrapt bij een inbraak in een woning annex café aan de Hoofdstraat. De bewoonster trof hem in het woongedeelte aan, en hield hem vast tot de politie kwam. Die heeft de jongeman overgenomen en ingesloten voor een nader onderzoek. Zondagochtend is hij verhoord, en wordt doorverwezen naar HALT.

Tassenrollers actief

ASSEN Zaterdagmiddag zijn in het centrum van Assen twee vrouwen het slachtoffer geworden van tassenrollers. Beide vrouwen, een 72-jarige vrouw uit Assen en een 66-jarige vrouw uit Berlikum, raakten hun portemonnee uit de tas kwijt.

Banden lekgestoken

HOOGEVEEN Zaterdagnacht zijn op het Stationsplein van vier autos een aantal banden lekgestoken.