Ingezonden persbericht

Minister Hermans verlaat politiek

UTRECHT, 20020625 -- Onderwijsminister Loek Hermans verlaat de politiek. Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) is verrast, maar respecteert zijn beslissing.

Jonathan Zondag, nog net ISO-voorzitter: "We hebben Hermans leren kennen als een minister die goed inspeelt op de wensen van het veld. Hij heeft gezorgd voor een flexibeler studieklimaat: als student mag je nu de studie een paar jaar onderbreken, als je maar in tien jaar bent afgestudeerd. Ook heeft Hermans bij de OV-studentenkaart gezorgd voor een uitbreiding van de reistijden op vrijdag". Het ISO wenst Loek Hermans nog veel succes in de toekomst.

Linda van Beek, vanaf komende zaterdag ISO-voorzitter, laat weten dat er voor de nieuwe minister van Onderwijs nog genoeg te doen is. "De studentenhuisvesting moet nu eens eindelijk verbeterd worden. Zonder kamer kun je niet studeren. Ook wordt het tijd de basisbeurs te verhogen".

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) is de grootste landelijke studentenorganisatie en vaste gesprekspartner van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Bij het ISO zijn ongeveer 160.000 studenten aangesloten.



Ingezonden persbericht