Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

25/06/02 Prins van Oranje en Prinses Máxima bij debat Institute of Social Studies te Den Haag

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima hebben op dinsdag 25 juni een debat bijgewoond over de Universality of Human Rights aan het Institute of Social Studies (ISS) te Den Haag. Het debat wordt jaarlijks georganiseerd maar had dit jaar een bijzonder tintje door het 50-jarig bestaan van het ISS.

De deelnemers aan het debat zijn afkomstig uit ontwikkelingslanden en volgen het programma Development, Law and Social Justice of het Mastersprogramma van het ISS. Het debat is een vast onderdeel van beide programma's en wordt gevoerd volgens de Cambridge methode, waarbij een stelling wordt verdedigd door verschillende partijen voor een publieke tribune. De winnaar wordt gekozen door een algemene stemming. Na afloop van het debat vond een informele receptie plaats, waar de Prins van Oranje en Prinses Maxima hebben gesproken met de studenten.

Het Institute of Social Studies verzorgt post-academisch onderwijs en training aan voornamelijk studenten uit ontwikkelingslanden. Daarnaast verricht het ISS onder andere wetenschappelijk onderzoek en verzorgt zij publicaties op het gebied van economie en sociologie.