Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 25-06-2002 Persbericht district Aa en Dommel

SNELHEIDSMANIAKKEN MOETEN RIJBEWIJS INLEVEREN

Het team verkeershandhaving van de regio Brabant-Noord heeft maandagavond tussen 19.00 uur en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg 65 onder Helvoirt. Eenentwintig automobilisten gingen in de fout en zijn bekeurd. Twee automobilisten, een 23-jarige inwoner van Oost Souburg en een 47-jaruge Vlijmenaar reden respectievelijk met snelheden van 130 en 147 kilometer per uur. Ter plaatse is slechts 80 kilometer toegestaan. Van beiden is het rijbewijs ingevorderd.

INBREKERSGILDE ACTIEF

Het inbrekersgilde is afgelopen nacht bijzonder actief geweest.


* De eigenaar van een winkel aan de Klokakker in Sint Michielsgestel werd die nacht wakker omdat hij gerommel hoorde aan de voordeur van zijn winkel. Toen hij het raam opende en naar buiten keek zag hij nog net iemand wegfietsen. De slotplaat van de voordeur was verbogen. Men is niet binnen geweest.


* Een inbraak in een bedrijfspand aan de Industrieweg in Vught werd wel voltooid. Men is binnengekomen na het verbreken van het slot van de toegangsdeur. De daders zijn vermoedelijk gestoord door het luide inbraakalarm. Er wordt in ieder niets vermist.


* Bij een ander bedrijfspand aan de Industrieweg in Vught is eveneens getracht in te breken. Dat mislukte. Men is niet binnen geweest.


* Bij een inbraak in een bedrijf aan de Halderse Akkers in Sint Michielsgestel zijn een printer, een digitale camera, geld en een bankpas weggenomen.


* Uit een winkel aan de Esscheweg in Vught is een kassalade met naar schatting een geldbedrag van EUR 50 weggenomen. Ook hier is het slot afgebroken.

HOOGBEJAARDE MAN OVERLEDEN NA ONGEVAL MET ROLSTOEL POLITIE ZOEKT GETUIGEN

Dinsdagmiddag, vermoedelijk omstreeks 14.00 uur, kreeg de GGD een melding dat er een 86-jarige invalide man uit Oirschot gewond was geraakt bij een ongeval op de Braken in Boxtel. De man is met zijn electrische rolstoel in de sloot terecht gekomen. Hij heeft na het ongeval zelf nog een telefoontje gepleegd met een familielid dat nog ter plaatse is geweest. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Catharinaziekenhuis in Eindhoven waar hij later die middag aan de gevolgen van opgelopen inwendig letsel is overleden. Na het overlijden van de man is de politie in kennis gesteld. Tot nu toe is niet bekend of er sprake is van een eenzijdig ongeval of dat er mogelijke anderen bij het ongeval betrokken zijn geweest. Daarom verzoekt de politie eventuele getuigen van het ongeval zich in verbinding te stellen met de politie in Boxtel tel. 0900-8844 (lokaal tarief)

GEWONDE BIJ EXPLOSIE IN CARAVAN

Op de Camping de Vondst aan het Pepereind in Cromvoirt is een 30-jarige man ernstig gewond geraakt tengevolge van een explosie in zijn caravan. De man is met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. De explosie, gevolgd door brand vond dinsdagavond plaats rond kwart voor negen. De caravan raakte zwaar beschadigd. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van explosie.