Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 25-06-2002 Persbericht district Maasland

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Afgelopen nacht is tegen een 19-jarige automobilist uit Nijmegen proces-verbaal opgemaakt. De man reed over de Hertogensingel in Oss en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van 5 uren.

Op de Berghemseweg in zijn woonplaats Oss controleerde de politie een 33-jarige automobilist. De man weigerde mee te werken aan de blaastest en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

GEWONDEN BIJ AANRIJDING

Vanmorgen vond er op de Docfalaan in Oss een aanrijding plaats tussen een 36-jarige automobilist uit Oss en twee jeugdige fietsters (15 jaar) uit Schaijk. Volgens de beide fietsters reden zij over de fietsstrook in de richting van de Julianastraat. De uit tegengestelde richting komende auto week kennelijk uit en kwam met beide fietsters in botsing. Een van de fietsster liep een gebroken arm en een gebroken linkerbeen op. De ander hield aan de aanrijding pijn aan de knie over. De automobilist ontkent uitgeweken te hebben en verklaarde dat er meerdere fietsers met z`n vieren naast elkaar reden en dat een fietsster bij het passeren tegen zijn auto reed.

MEDEWERKERS SOCIALE DIENST BELAAGD

Twee medewerkers van de Osse sociale dienst, 46 en 42 jaar oud, kwamen vanmorgen in Oss kennelijk op een verkeerd moment aan het huisadres van een van hun cliënten aan de Bessenlaan. Zij werden binnengelaten maar zagen dat er diverse kapotte bloembakken en enkele gsm-toestellen op de grond lagen. Toen bleek dat een gesprek op dat moment niet mogelijk was verlieten beiden weer de woning. Zij kregen daarbij nogal wat bedreigingen naar het hoofd geslingerd. Een 29-jarige in de woning aanwezige Nijmegenaar bedreigde beiden mondeling met de dood. Ook de 38-jarige bewoonster van de woning liet zich daarbij niet onbetuigd. Toen de Nijmegenaar op een gegeven met de vuist uithaalde om een van beiden te slaan werd hij overmeesterd en in bedwang gehouden tot de politie kwam. Zowel de Nijmegenaar als de bewoonster zijn aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling.