Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 juni 2002
·

(Gerectificeerd bericht: Het betreft het tweede persbericht 'brand in woning'. De brand was niet in Katwijk maar in WARMOND)

(Poging) diefstal uit bedrijf Noordwijk
Bij een bedrijf aan de Bomstraat is in de nacht van maandag 24 juni gepoogd in te breken. Door het cilinderslot en het slotplaat te forceren wilde man de zaak binnenkomen. Bij een ander bedrijf, eveneens aan de Bomstraat, wist men wel binnen te komen. Er werd een geldbedrag weggenomen.

Brand in woning Warmond
Een woning aan de Dieperpoelkade heeft op maandag 24 juni omstreeks 17.30 uur in de brand gestaan. De bewoonster die op dat moment in de tuin was, werd door omstanders vanaf een bootje gewaarschuwd. Buren hebben nog getracht de brand te blussen met een tuinslang maar deze was te heftig. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand omstreeks 17.55 uur onder controle. De zolderverdieping en de achterzijde van de woning waren totaal vernield. De rest van de woning liep water en rookschade op. Vermoedelijk heeft de brand een technische oorzaak. De politie stelt een onderzoek in.

Fietsster ten val Lisse
Een 81-jarige fietsster uit Lisse is op maandag 24 juni omstrees 16.30 uur ten val gekomen op de kruising Meer en Houtstraat/Kanaalstraat. De fietsster wilde op haar fiets stappen maar stapte mis waardoor zij achterover viel op straat. Nadat omstanders de vrouw overeind hadden geholpen raakten zij even buiten bewustzijn. De vrouw is voor controle overgebracht naar het Rhijnstreekziekenhuis.

Onenigheid Leiden
Maandag 24 juni is rond 16.30 uur achter het Centraal Station onenigheid ontstaan tussen twee taxichauffeurs. De ene taxichauffeur, een 35-jarige Leidenaar, zou de ander, een 45-jarige Hagenaar, hebben geslagen. Hierop zou de Hagenaar terug hebben geslagen. De onenigheid zou mogelijk over de klandizie zijn gegaan. De Hagenaar heeft aan de onenigheid een hoofdwond over gehouden.

Verkeersongeval Leiderdorp
Bij een verkeersongeval op maandag 24 juni raakten een 46-jarige fietser en een 44-jarige automobiliste, beiden uit Leiderdorp, betrokken. De automobiliste reed omstreeks 13.30 uur vanaf het Holtlant in de richting van de kruising met de Simon Smitweg. Zij verleende geen voorrang aan de van rechts komende fietser. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel.

Ongeval Woubrugge
Een 60-jarige fietser uit De Hoef is maandag 24 juni met een hoofdwond en schaafwonden naar het Rijnlandziekenhuis gebracht na een ongeval op de kruising N446 en de Bateweg. De fietser fietste over het fietspad langs de N446 en gaf geen voorrang aan een 56-jarige automobilist uit Woubrugge die over de Bateweg van rechts kwam. Een botsing volgde waarbij de fietser viel.

Onder invloed Gouda
De politie zag dinsdagnacht 25 juni rond 00.30 uur een auto met gedoofde lichten vanaf het stationsplein wegrijden richting Kattensingel. Toen de politie er achteraan ging, reed de auto met hard weg richting Karnemelksloot. Inmiddels had de bestuurder de lichten aangedaan. Op de Cronjestraat heft de politie een stopteken gegeven aan de bestuurder. Deze bleek gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau kwam uit op 365 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Inbraak Nieuwerkerk a/d IJssel
Bij drie woning aan de Polderdreef is in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juni ingebroken of een poging tot inbraak gedaan. Bij een van de woningen is men door gaatjes boren in een kozijn binnengekomen Uit de woning zijn een laptop, een gsm en een videocamera meegenomen. Bij de andere twee woning is het bij een poging gebleven Bij de ene woning was geprobberd door gaatjes te boren binen te komen. Bij de andere woning was geprobeerd een deurslot te forceren.

Verkeersongeval Bodegraven
Een 34-jarige automobiliste uit Bodegraven is na een eenzijdig ongeval op maandag 24 juni op de Broekveldselaan voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De automobiliste reed omstreeks 10.20 uur over de Broekveldselaan in de richting van de Zuidzijde toen zij een insect met armgebaren uit haar auto wilde werken. Hierdoor is ze rechts van de weg het struikgewas ingereden en tegen een boom tot stilstand gekomen.

Verkeersongeval Zevenhuizen
Bij een kop-staart aanrijding op maandag 24 juni op de Burgemeester Klinkhamerweg raakten twee auto's betrokken. Een 37-jarige automobiliste uit Den Haag en een 51-jarige Rotterdammer reden beiden omstreeks 16.40 uur over de Burgemeester Klinkhamerweg in de richting van de kruising met de Noordelijke Dwarsweg. In verband met wegwerkzaamheden stonden de reguliere verkeerslichten te knipperen. Om het verkeer te regelen zijn tijdelijke verkeerslichten in werking. Omdat deze tijdelijke verkeerslichten op rood stond remde de automobiliste af. De Rotterdammer merkte de tijdelijke verkeerslichten niet op en zag te laat dat het voertuig voor hem afremde. Een aanrijding was het gevolg. De automobiliste werd met een herschudding en een gekneusde nek overgebracht naar het ziekenhuis.