AutoRai

25-6-2002

Nissan wéér meest efficiënte producent

Voor het achtste achtereenvolgende jaar is Nissan de meest efficiënte autoproducent in Noord-Amerika. Het prestigieuze Harbour Report North America 2002 heeft dit bekendgemaakt.

In de Nissan-fabriek in het Noord-Amerikaanse Smyrna rollen de Xterra, Frontier en de Altima van de band. Begin volgend jaar wordt ook de Nissan Maxima daar gebouwd.

Volgens het Harbour Report North America 2002 doet Nissan er gemiddeld 17,92 uur over om een voertuig te maken. Dat is sneller dan welk ander merk ooit heeft gerealiseerd. Op het gebied van truckassemblage worden de Frontier en de Xterra respectievelijk het snelst in elkaar gezet. De Altima de Noord-Amerikaanse Auto van het Jaar bezet de tweede plaats in de bouw van personenautos. Dit ondanks productieverlies door de lancering van het vernieuwde model.

Emil Hassan, topman van Nissan Noord-Amerika, meent dat efficiëntie net als duurzaamheid, een aantrekkelijk ontwerp, goede prestaties en hoogstaande techniek een belangrijke bijdrage levert aan het welslagen van de onderneming. Willen we duurzame groei van het merk Nissan realiseren, dan zijn dat fundamentele waarden. Het ontwerp van onze producten en de enorme betrokkenheid van onze werknemers dragen bij aan Nissans reputatie als eersteklas producent.

Midden 2003 krijgt de fabriek in Smyrna er een geduchte concurrent bij in de vorm van een tweede Nissan-fabriek die in Canton, Mississipi wordt opgezet. Daar gaat Nissan een nieuwe minibus, een pick-up-truck en SUVs van zowel Nissan als Infiniti bouwen. Hassan: De processen en systemen die we in Smyrna hebben ontwikkeld, implementeren we in de fabriek in Canton en we voeren verbeteringen door.