Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 25 juni 2002

Dagelijkse berichten

Veendam: inbreker aangehouden
De bewoonster van een woning aan de Meezenbroekstraat in Veendam trof maandagavond in haar woonkamer twee inbrekers aan. Eén van de daders wist te ontkomen maar door een buurman te alarmeren kon de tweede verdachte in de woning worden vastgehouden. Hij werd overgedragen aan de politie. Beide daders hadden inmiddels een aantal videobanden klaargelegd om mee te nemen. Het is nog niet bekend hoe de inbrekers zijn binnengekomen. De aangehouden verdachte is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Naar de tweede verdachte wordt onderzoek gedaan.

Sappemeer: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de A7 bij Sappemeer is maandagavond een 35-jarige man uit Nieuweschans gewond geraakt. De man reed in oostelijke richting en botste tijdens een inhaalmanoeuvre tegen een voor hem rijdende vrachtwagencombinatie, bestuurd door een 33-jarige man uit de gemeente Slochteren. Het slachtoffer verloor de controle over de auto en sloeg met de wagen een aantal keren over de kop. Daarna kwam hij tegen een vangrail tot stilstand. De man raakte in de totaal vernielde auto bekneld en moest door de brandweer uit zijn totaal vernielde auto worden bevrijd. Na ruim een uur kon hij naar een ziekenhuis worden gebracht. De man liep diverse verwondingen op. De vrachtwagenchauffeur liep geen letsel op. De A7 is tijdelijk voor het verkeer afgesloten geweest. Het autowrak is door een berger afgevoerd.

Musselkanaal: brandstichting
In het asielzoekerscentrum aan De Brink in Musselkanaal heeft de politie maandagmiddag een 24-jarige man uit Iran aangehouden. De man had een matras in zijn verblijf in het AZC in brand gestoken. Personeel wist de brand te blussen. Omdat de man dreigde zichzelf met een mes te verwonden kon hij niet onmiddellijk worden benaderd. Nadat er enige tijd door politiemensen op hem was ingepraat gooide hij zijn mes weg en kon de man worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor brandstichting.

Winschoten: gordelcontrole
Op diverse plaatsen in Winschoten heeft de politie maandagmiddag- en avond gecontroleerd op het dragen van autogordels. Er werden totaal 640 autos gecontroleerd. Elf mensen kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Ten Boer: man aangehouden
De politie heeft maandagavond in het asielzoekerscentrum aan de Nijverheidsweg in Ten Boer een 18-jarige man uit Irak aangehouden. De man had een strafoverplaatsing ondergaan vanuit een ander AZC maar wilde niet in Ten Boer blijven. Omdat standpunt kracht bij te zetten nam de man medicijnen in waarvoor hij naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Bij terugkomst in Ten Boer bedreigde hij twee beveiligingsmedewerkers en richtte hij een aantal vernielingen aan. De man vernielde twee ruiten, trapte een wand kapot en vernielde een thermostaat van de verwarming. Hij werd door de politie overmeesterd en naar het politiebureau gebracht. De man is ingesloten.

Tolbert: insluipingen (2x) in manege
In de nacht van vrijdag op zaterdag maar ook zondagmorgen vonden insluipingen plaats in een manege aan de Hoofdstraat in Tolbert. Vrijdagnacht werden uit de kantine enkele tientallen flessen sterke drank gestolen. Ook werd een paardrijdzadel ontvreemd. Zondagmorgen werden zadelkasten opengebroken waaruit in ieder geval twee zadels werden gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Wehe den Hoorn: snelheidscontrole
Maandagmorgen heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg S2 bij Wehe den Hoorn. Van 145 voertuigen werd de snelheid gemeten. Veertien bestuurders overschreden de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km per uur.

Groningen: gewonde bij botsing
Bij een botsing tussen een snorfietsster (51) en een bromfietser (16) beiden uit Groningen op een kruising van het Heerdenpad met de is de 51-jarige vrouw gewond geraakt. Ze is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De ander bleef ongedeerd. De vrouw gaf op genoemde kruising geen voorrang aan de voor haar van rechts komende bromfietser.

Groningen: politie maakt einde aan actie Martinitoren De politie heeft maandagmiddag na overleg met de actievoerders omstreeks 17.00 uur een einde gemaakt aan de bezetting van de Martinitoren in de stad. De zes actievoerders woonachtig in Amsterdam, Castricum en Utrecht protesteerden tegen de komst van de zweeftrein en hingen aan touwen aan de buitenzijde van de Martinitoren vanaf de eerste trans. De actie begon omstreeks 14.15 uur. De actievoerders werden omstreeks 17.00 uur aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In overleg met justitie kregen ze een schikkingsvoorstel van 200 Euro uitgereikt, waarna ze het bureau weer konden verlaten.

Groningen: masturbeerder aangehouden
De politie heeft maandagmiddag bij een vijver in het Noorderplantsoen een 24-jarige Stadjer aangehouden die zichzelf bevredigde in het openbaar. Bij de komst van de politie stond de man naakt in de vijver. Hij gaf aan dat hij het erg warm had en daarom zo in de vijver was gaan staan. Voorbijgangers hadden gezien dat de man aan het masturberen was, hetgeen aanleiding was om de man aan te houden en voor verhoor mee te nemen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: gewonden bij botsing
een botsing tussen vier autos , maandagmiddag op de Weg der Verenigde Naties, vielen vijf gewonden. Ze zijn alle vijf ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is enige tijd voor een deel geblokkeerd gewest door de bergingswerkzaamheden. Het ongeval ontstond voor de verkeerslichten toen een 53-jarige Noor in zijn auto, komende van de richting Hereweg met een redelijk grote snelheid achter op de bestelbus botste van een 35-jarige inwoner van Innsbruck, waardoor deze weer op de twee voor hem staande autos botste. Deze drie autos stonden voor de verkeerslichten te wachten, hetgeen te laat werd opgemerkt door de Noor. De beide achterste autos liepen grote schade op. De voorste twee konden op eigen kracht doorrijden. De Noorse chauffeur (53) behoorde bij de gewonden, alsmede twee inzittenden van zijn auto (18 en 19 jarige kinderen). Tevens raakte de 35-jarige chauffeur van de Duitse auto gewond en een 37-jarige inzittende.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)